Delegatie Oppenheimer bondholders in Suriname voor schuldonderhandelingen

Deze week verblijft een delegatie van de zogenaamde Oppenheimer bondholders in Suriname voor schuldonderhandelingen.

De onderhandelingen gaan om twee bonds: Eurobond-2023 (125 miljoen USD, looptijd tot 2023 en rente van 12.875%) en Eurobond-2026 (550 miljoen USD, looptijd tot 2026 en rente van 9.25% rente). Inclusief achterstallige rente bedraagt de totale schuld op dit moment circa 800 miljoen USD.

De belangrijkste doelen van de schuldherschikking zijn een korting op het uitstaande schuldbedrag, een lagere rente, en een langere looptijd.

Het Surinaams onderhandelingsteam staat onder leiding van minister Armand Achaibersing van het ministerie van Financiën en Planning. Experts van het adviesbureau Lazard en het advocatenkantoor White & Case zorgen voor technische ondersteuning.

De onderhandelingen met de bondholders en andere schuldeisers van Suriname vinden plaats binnen het raamwerk van het IMF-programma. Vorige maand bereikte Suriname reeds een overeenstemming met de Paris Club over de herschikking van circa 100 miljoen USD. 

De schuldonderhandelingen met China en India zijn momenteel ook in volle gang, zo meldt het ministerie van Financiën en Planning maandag 11 juli.

error: Kopiëren mag niet!