Vliegtuigje met cocaïne aan boord landt op Mahdia-airstrip in Guyana

Bijna 640 pond cocaïne is afgelopen zondagmiddag, 10 juli, gevonden in zakken met het opschrift “King Coca 30” vastgebonden in een eenmotorig illegaal vliegtuigje, dat landde op de Mahdia-landingsbaan in regio 8 (Potaro-Siparuni) in Guyana, zo is door de Guyana Police Force bekendgemaakt.

De politie zei dat het Cessna Skyline-vliegtuigje, dat mogelijk uit het naburige Venezuela afkomstig is, “zonder toestemming is geland”.

De cocaïne en 120,45 pond marihuana werden gewogen door de Anti-Narcotica afdeling van de politie op het hoofdkwartier van de recherche in aanwezigheid van de Colombiaanse piloot, de 42-jarige Rodrigues Estiven, en de 24-jarige Braziliaanse co-piloot Mateus Vinicius Alberto, zeiden de onderzoekers.

De markering, King Coca 30, op acht van de 10 zakken cocaïne is vergelijkbaar met de 973 blokken cocaïne van het King Coca-merk die vorig jaar in Zuid-Afrika in beslag werden genomen aan boord van een in Panama geregistreerd vissersvaartuig.

De Guyanese politie probeerde zondagavond ook vast te stellen wat de beoogde bestemming van het vliegtuig was, dat is voorzien van wat lijkt op de Amerikaanse registratie markeringen, N5470Z. De politie zei dat het vliegtuig zondag rond 14.20 uur op de landingsbaan van Mahdia landde.

De politie zei ook twee GPS-apparaten (Global Positioning Service), een satelliettelefoon, een radiotoestel en twee mobiele telefoons te hebben gevonden.

Volgens politiebronnen werden ook lege brandstofvaten aan boord van het vliegtuig gezien, wat erop wijst dat er een voorzorgslanding was gemaakt om extra brandstofvoorraden veilig te stellen.

In het verleden zijn verschillende verlaten of neergestorte en verbrande – in brand gestoken – illegale sportvliegtuigjes gevonden in verschillende delen van het binnenland van Guyana en Suriname.

error: Kopiëren mag niet!