“Het moment dat je aan ontspanning denkt is er al geen geld meer”

De Pinkster-vakantie is het ideale moment om iets leuks met het gezin of familie te doen, maar dit jaar wordt het wel een beetje anders. Enkel burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname, dat zij nu even aan zullen houden met uitgeven.

“Het moment dat je aan ontspanning denkt, is er al geen geld”, zegt Furgi. “Het is pas eind van de maand geweest en begin van een andere maand, dus nu moet ik even de vaste lasten betalen, huur, oppas en andere nodige dingen kopen. Pas als er geld over is wat ik niet denk, dan kunnen wij kijken of er iets leuks gedaan kan worden. Op zo een gelegenheid ga ik normaal met mijn gezin buiten de stad. Een lang weekend komt niet vaak voor, dus namen wij vaak genoeg een weekend pakket. Maar, ding prijs sref e sorgoe fu hoge bloed druk. In plaats van ontspannen, stress je juist meer. Dus van het jaar zullen wij misschien lekkers koken of iets met de familie doen.”

“Alles wordt nu anders gedaan dankzij het Covid-virus”, zegt Meruda. “Ik heb nu geen idee wat ik ga doen, ik heb alleen maar schulden te betalen. Dus denken aan geld uitgeven aan ontspanning kan ik nu niet. Intussen zijn mijn kinderen al een week thuis dankzij het weer en nu nog twee dagen erbij. Ik werk en het worden dus gewoon normale dagen. De kinderen blijven thuis, ik kook en ga naar het werk, daarna zal ik kijken of wij misschien iets leuks kunnen doen. Het leven is veel moeilijker geworden om zomaar uit te geven. Het gaat wel om ontspanning, dat je nodig hebt, maar nu kan ik het geld niet missen.”

Jurmain ziet het wel anders, hij zegt, dat hij niet voor zijn straf werkt en een leuke tijd met zijn gezin gaat doorbrengen. “Ik ga buiten de stad met mijn gezin voor ontspanning. Ik vertrek vandaag, vrijdag, en keer dinsdag terug, daarna zal ik kijken wat nog betaald of gedaan moet worden. Maar, wij mensen hebben ontspanning nodig, het leven is al stressen en de kinderen verdienen ook leuke momenten in hun leven. Op zo een manier hebben zij ook leuke herinneringen samen met hun ouders. Wij leven allen voor even, dus wij maken er nu het beste van.”

TM

error: Kopiëren mag niet!