De burger vindt: “Vertrouwen moet je verdienen, dat geschiedt niet door simpele naamsverandering”

“Geen politieke bemoeienis, anders gedoemd te mislukken”

De SLM en de Staat Suriname blijken al maanden achter de schermen te werken aan een doorstart van de SLM. De SLM moet ‘Flying On Trusted Wings’ gaan heten. Voor de doorstart is ook een financieringsbedrijf opgetuigd. Kortom, de SLM wil een frisse start maken onder een nieuwe naam, nieuwe vleugels in de hoop weer vers kapitaal te kunnen aanboren, verlost van de naam SLM, de slechte reputatie in de wereld als wanbetaler.

Is dit een goede zet? Gaat de burger weer vertrouwen hebben in de SLM/Flying On Trusted Wings onder wellicht eenzelfde leiding, of denkt die burger: maar, ‘what about’ de schulden? Die vragen stelde de redactie van Dagblad Suriname aan haar lezers en volgers op social media.

Een selectie uit de snel binnen stromende reacties treft u hieronder aan.

Yogita: “Met een andere leiding die een betere plan heeft zal het beter gaan. Suriname heeft zoveel deskundigen die niet gezien worden en niet gewaardeerd worden, terwijl ze het werk veel beter zouden kunnen doen dan de huidige leiding.”

“Al jaren geen bestaansrecht meer”

Philip: “Het is het beste voor Suriname als de SLM gewoon ophoudt te bestaan. Moet nog steeds denken aan dat geleased vliegtuig dat te Miami Airport werd weggesleept, omdat er een grote betalingsachterstand was terwijl er reizigers klaar stonden om te vertrekken. Nee…. het is jammer…, maar de SLM heeft eigenlijk al jarenlang geen bestaansrecht meer.”

Robby: “Heel goed idee. Als leek had ik het al door. De vakbond weet van niets. Gelukkig maar, anders was er nog geen start gemaakt.”

Sharita: “Flying on Trusted Wings is de slogan die onlosmakelijk verbonden is aan SLM. Zullen potentiële klanten/ investeerders/ zakenpartners niet direct de link leggen? Hoe zal men omgaan met de geconstateerde problemen in case SLM? Wat zal men anders gaan doen nu, daar draait het denk ik, om.”

“Oude wijn in nieuwe zakken” – “Je bent de boel aan het belazeren”

Mi: “Oude wijn in nieuwe zakken. In de internationale luchtvaart draait het om vertrouwen en met de naam Flying on Trusted Wings laat je al gelijk merken dat je de boel aan het belazeren bent. Deze doorstart wordt een sterfhuisconstructie, dat als enige doel had de schuldeisers, passagiers en personeel op een goedkope manier af te serveren. Suriname zal internationaal weer aan de schandpaal genageld worden met dit bedrog. Enige juiste en daadkrachtige manier is om SLM via de rechter failliet te laten verklaren, een curator aan te stellen om gesprekken aan te gaan met de schuldeisers, de passagiers die al tickets hebben gekocht een alternatief aan te bieden en tegelijkertijd de mogelijkheid bestuderen voor een doorstart in een nieuwe constructie zonder politieke invloeden. Fair play is the only way to gain trust zou een beter naam zijn geweest voor dit bedrog.”

Faria: “Privatiseren kan misschien helpen.”

Satiesh: “Kijk mensen heel simpel gezegd, je kan niet 1.000 dollar verdienen en vervolgens 2.000 en meer dollars uitgeven en dat jaar in jaar uit. Gevolg zal onherroepelijk faillissement zijn, dus bankroet, deze stap is goed, om met net voldoende mensen te opereren, dus overal op bezuinigen. Ik wens de nieuwe luchtvaartmaatschappij heel veel succes toe en ga zeer zeker een ticket bij ze boeken.”

“Kleur van SLM behouden. Trots.”

Rienja: “De kleur van SLM behouden! Als Surinamer ben je er trots op wanneer je het toestel ziet op de baan in het buitenland!!”

Hellen: “De SLM mag beslist niet van het toneel verdwijnen. Hij is onze nationale carrier. Ik heb a strong believe dat deze luchtvaartmaatschappij weer op zijn “pootjes” terecht komt. Mark my words!!”

Adjietkoemar: “Is mogelijk, maar dan geen politieke bemoeien erin, anders gedoemd te mislukken.”

Ulrich: “Ik heb altijd vertrouwen in SLM en geloof dat het goed komt.. Hopelijk is de staat geen (grote) aandeelhouder meer anders gaat het weer mis.”

Jimmy: “Dit gebeurt dagelijks wereldwijd.”

Makkel: “Meest logische stap mijns inziens.”

“Geen zeggenschap van regering in bedrijf”

Fabricio: “De SLM moet een operation gaan worden waar de regering geen zeggen in heeft!”

August: “Vertrouwen moet je verdienen. Dat geschiedt echt niet middels een simpele naamsverandering.”

Krieshan: “SLM moet zelfstandig worden. Politiek moet geen invloed hebben.”

Liesbeth: “Politiek moet zich niet met de SLM bemoeien.”

Wahied: :Overal wordt PBM gebruikt, in plaats van Surinam Airways . Ik denk dat Paramaribo Airlines beter past binnen de “PBM””.

Krishindra: “Heel goed.”

Orlando: “Dus een andere naam… en alles blijft voor de rest hetzelfde…. is wachten op hetzelfde wat nu speelt. Zolang de politiek niet buiten de deur blijft heb je niets gedaan.”

Arvind: “Al heb je nieuwe kleren aan, het individu binnen de nieuwe kleren is hetzelfde. Het gedrag van het bedrijf kan pas veranderen als de rol die uitgeoefend wordt, buiten de politiek wordt gelaten.”

“Schuldpositie wordt niet overgenomen”

Jessy: “Flying on Trusted Wings neemt niet de schuldpositie van de SLM over. SLM zal doodbloeden, want de nieuwe entiteit is niet verantwoordelijk voor het personeel van de SLM.”

Oesha: “Alleen al met de oude slogan van SLM ‘Flying On Trusted Wings’ een doorstart maken is geen slim idee! Naar mijn mening roept de slogan alleen maar negativiteit op.”

“Nieuwe naam alleen gaat niet helpen”

Tino: “Nieuwe naam alleen gaat niet helpen. Politiek eruit en een zeer grondige reorganisatie. Veel te veel personeel dat niet gemotiveerd en klantvriendelijk zijn. Succes!’

Arthur: “Is er wel een visie of gaat men onder een nieuwe naam op oude voet door met anderhalf vliegtuig”

PK

error: Kopiëren mag niet!