SLM stopt plotseling vluchten op Trinidad en Belém, Brazilië

Reizigers niet op tijd door SLM geïnformeerd  ‘Flying on Trusted WIngs’…..?

Pas, nadat media eerder deze week hadden bericht dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) haar vluchten op Trinidad per direct – na 30 jaren – stopt, is de luchtvaartmaatschappij woensdagmiddag 25 mei als mostert na de maaltijd uitgekomen met een communiqué. 

“Na circa drie decennia van reguliere lijndiensten, maakt Surinam Airways bekend dat de vliegroutes naar destinaties Port of Spain, Trinidad, en Belém, Brazilië, ingaande 24 mei 2022 tot nader order worden opgeschort”, zo meldt de SLM.

De luchtvaartmaatschappij stelt, dat “in het kader van de voortgaande herstructurering”, “momenteel het bedieningsmodel en de economische levensvatbaarheid van het routenetwerk herzien” wordt. 

“De opschorting van onze activiteiten op deze prachtige destinaties, is net als elk ander herstructureringsproces een moeilijke beslissing geweest. Wij zijn de plaatselijke loyale medewerkers, autoriteiten, toegewijde klanten, reisagenten, dienstverleners en zakenrelaties dankbaar voor het vertrouwen en onschatbare steun welke wij hebben mogen ervaren”, aldus de SLM in haar communiqué. 

Het zijn mooie woorden, maar uit reacties op social media wordt duidelijk, dat diverse passagiers door het plotselinge handelen van de SLM zijn gestrand op Trinidad en in de Braziliaanse stad Belém. Onduidelijk is wat de SLM met deze passagiers gaat doen, die waarschijnlijk extra kosten moeten maken om naar Suriname te reizen.

De SLM laat verder weten hoopvol te zijn gestemd, dat zij de dienstregeling kan hervatten “na uitkomst van de exercities die voor Surinam Airways op termijn duurzame groei in de regio moeten garanderen”. “Met deze maatregel is het regionaal vliegschema aangepast, waarbij de vluchtdagen naar destinaties Aruba en Curaçao ingaande 1 juni 2022 eveneens zijn gewijzigd. Per deze datum worden deze destinaties uitgevoerd op de zondag en de woensdag. De vluchten naar Georgetown en Miami blijven gehandhaafd op de dinsdag en de zaterdag.”

Tot slot meldt de luchtvaartmaatschappij, dat zij “haar welgemeende verontschuldiging” aanbiedt voor het ongerief en zet zich tot het uiterste in om deze tot een minimum te beperken. “Alle betrokken passagiers worden via regelingen met partner-airlines geheraccommodeerd en worden verzocht rechtstreeks contact op te nemen met hun reisbureau of met Surinam Airways via e-mail [email protected].” 

De vraag is echter vandaag de dag, in hoeverre staat de SLM nog garant voor “flying on trusted wings”…..

PK

error: Kopiëren mag niet!