President Santokhi tegen Adhin: “Uw regering kon geen salarissen uitbetalen”

“Vertel hoe regeren met lege kassen business as usual is

President Chandrikapersad Santokhi reageerde vel tegenover voormalig vicepresident Ashwin Adhin over opmerkingen die de politicus had gemaakt tijdens de behandeling van de staatsbegroting 2022. Inmiddels is de begroting goedgekeurd met 30 stemmen. Daarnaast heeft de coalitiefractie in een motie de regering opgeroepen om op de ingeslagen weg verder te gaan en het prudent financieel economisch beleid voort te zetten.

President Santokhi stelde, reagerend op NDP-parlementariër Adhin, dat regeren met lege kassen geen business as usual is. “Uw regering kon de salarissen niet uitbetalen en deed een beroep op de inkomende regering. De regering Bouterse-Adhin kon tot augustus regeren, maar zij stapten eerder op”, stelde de president in het parlement. 

Adhin eerder: “Alles ging goed tot februari 2002”

NDP-topper Ashwin Adhin heeft eerder aangegeven, dat tot februari 2020 alles goed ging. “Daarna zijn ze met hun vrienden begonnen met de koersopdrijvingen”, verwijzend naar de huidige regering. “Nu zitten zij er zelf mee. Alles wat men nu doet is asociaal”, zei Adhin over het beleid van regering Santokhi-Brunswijk. “Wij hadden een sociaal contract met het volk. Maar wat wij nu gaan meemaken gaat verschrikkelijk zijn volk van Suriname.”

De NDP-parlementariër stelde dat de regering waarvan hij deel uitmaakte het niet makkelijk had. “Maar, wij hebben het volk het niet moeilijk gemaakt. Nu zie je dat deze regering niet zit voor het volk.”

Adhin uitte felle kritiek op de financiële maatregelen die zijn aangekondigd door de regering. “Wij hebben extra AOV gegeven, belastingkorting gegeven. Zij hebben maar 50 procent verhoging bekendgemaakt.”

Adhin, die als voormalige vicepresident de leiding had over de Raad van Ministers, wordt door velen gezien als medeverantwoordelijk van de huidige financiële crisis. Echter heeft Adhin herhaaldelijk met steen en been ontkend verantwoordelijk te zijn, al dan niet mede, aan de slechte economische staat van het land. 

error: Kopiëren mag niet!