Stiwewa ondersteunt alleenstaande werkloze moeders

Momenteel draait een van de vele Stiwewa (Stichting Wintiwai en Omgeving) om kwetsbare vrouwen te helpen zich  economisch te versterken. “Het project draait op volle toeren”, laat voorzitter Robby Berghout weten.

Deze keer probeert de organisatie 30 vrouwen naar het niveau van zelfstandigheid op te trekken. Het gaat om alleenstaande werkloze moeders. Berghout wijst erop, dat er altijd uitvallers zijn.

“Tijdens de 3 maanden durende intensieve training bouwen de vrouwen verschillende concrete geld verdienende vaardigheden op”, zegt de voorzitter. Groenten planten, kleren maken, brood en koek bakken, slippers en schoenen repareren zijn enkele voorbeelden. De coördinator van deze op verzelfstandiging gerichte cursus is Udia Kolf en zij wordt ondersteund door Maureen Ligeon.

De vrouwen leren ook panyies borduren en versieren. De sponsor van dit vrouwen versterkend project is PPG Varossieau.
RB

error: Kopiëren mag niet!