Verzekeringsmaatschappijen en het lot van degene die betrokken is geweest bij een verkeersongeval

Veel mensen verzekeren zich tegen van alles, tegen schade bij een verkeersongeval, schade veroorzaakt door een brand, enzovoorts. “Het onverwachte moet dus niet als onverwacht bij je aan komen”, zegt Idris glimlachend in gesprek met Dagblad Suriname. Recentelijk is het optreden van een bepaalde verzekeringsmaatschappij te veel voor hem geworden, waardoor hij besloot zijn verhaal met de gemeenschap te delen.

Recentelijk heeft Idris een aanrijding gemaakt met zijn voertuig. Naar zijn mening is hij wel altijd op tijd als het gaat om het verzekeren en beveiligen van zijn kostbare spullen. Hij rijdt dan ook dus volledig verzekerd over het wegdek. Het onverwachte overkwam hem, hij kwam in botsing met een andere auto.

Het jammerlijke ervan is, dat zijn auto heel veel schade opliep. De bedragen voor het maken van zijn voertuig liepen snel voorbij de tien duizend Surinaamse dollar. “Het was een heel gehaal en getrek om mijn stukken in orde te kunnen krijgen voor de kostenvergoeding”, zegt hij geïrriteerd. “Alsof dat nog niet genoeg was, maak ik ook nog duidelijke afspraken met de mensen omtrent de uitbetaling”, zegt hij vervolgens. En pas na die gesprekken kwamen de problemen. Hij somt ze op.

Het eerste probleem waarmee deze jongeman van 24 jaar opgescheept kwam te zitten, was het feit dat de wegen die allemaal bewandelt moeten worden voordat er en degelijke aanpak plan kan komen. Verder was het voor hem nog altijd lastig dat hij zijn verplichtingen wel op tijd voldeed, maar toen het de beurt van de verzekeringsmaatschappij was dat pas na 21 werkdagen plaatsvond. De monteur moest vooraf dus ook zijn zaken geregeld krijgen en die jongeman moest ondanks het feit dat hij aan zijn verplichtingen voldeed toch in zijn zakken gaan om het geld aan de verzekeringsmaatschappij voor te schieten.

Het valt te betreuren, dat er zo om wordt gegaan met mensen. Dit is niet alles zegt Idris, het feit dat hij dagen na die 21 dagen weer werd opgebeld om hem mede te delen, dat het bedrag voor zijn gemaakte kosten op een verkeerde rekening was gestort, maakte het van kwaad tot erger.

“Burgers die weten wat hun verplichtingen zijn worden door  instanties die dienen als verzekering teleurgesteld door hun methode van aanpak”, zegt hij boos. Verzekeren leek, aldus Idris, nimmer op zekerheid. Volgens Idris valt verder te concluderen, dat er zelfs door de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappijen geen voorbereidingen getroffen kunnen worden op dingen die soms onverwacht kunnen gebeuren. 

GW

error: Kopiëren mag niet!