Launch eerste inzamelbak SuReSur in Para

De launch van de eerste inzamelbak van Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) in het district Para, heeft op zaterdag 7 mei plaatsgevonden. 

De eerste inzamelbak is bij het kantoor van het districtscommissariaat geplaatst en zaterdag in gebruik genomen. Aanwezig waren onder andere de basja van Bernharddorp, Paujali Dorothea (zie foto), en een vertegenwoordiger van de districtscommissaris van Para. De coördinator van het ‘Inzamelbakken Project in Para’ is Karina Berghout. De voorzitter van de stichting is Glenn Ramdjan. 

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt Ramdjan, dat nadat lang geleden een aanvraag werd gedaan door de gemeenschap, dit project eindelijk van start kan gaan in Para, met ondersteuning van SEMIF (Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation), die dit project financiert. 

Er zullen ongeveer 25 inzamelbakken in het district geplaatst worden. Bij de luchthaven te Zanderij, zullen  twee inzamelbakken geplaatst worden, bij de aankomst- en de vertrekhal. Verder zal een aantal recreatieoorden voorzien worden van de inzamelbakken. De inzamelbakken zullen ook dicht bij winkels geplaatst worden. Het doel is om de afvalscheiding van plastic en aluminium te stimuleren.

Inmiddels zijn er ook trainingen gegeven aan de bestuursambtenaren, zegt Ramdjan. Verder zal er veel voorlichting gegeven worden aan de gemeenschap in Para, waaronder op scholen. SuReSur zal tijdens het “Inzamelbakken Project in Para” ook een billboard plaatsen dichtbij de luchthaven met als thema: ‘Hou Suriname schoon’. Dit zal in mei nog plaatsvinden. Ook bij de aankomsthal te Zanderij zullen er plakkaten geplaatst worden waarop aangegeven zal worden, dat het verboden is om afval te deponeren waar het niet thuis hoort. Ramdjan geeft aan, dat er gesprekken met de districtscommissaris zijn gevoerd. Er is onder andere gesproken over strengere handhaving, wat betreft het deponeren van afval. 

Tot slot zegt Ramdjan dat de inzamelbakken wekelijks opgehaald zullen worden. 

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, zegt in een reactie, dat ze dit project heel goed vindt, maar helaas niet aanwezig kon zijn tijdens de launch van dit project, vanwege andere verplichtingen.

SK

error: Kopiëren mag niet!