Surinaamse Dhanpal Gokilia viert haar 100e verjaardag

De Surinaamse Dhanpal Gokilia heeft dinsdag 3 mei haar 100e verjaardag gevierd. Het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost meldt, dat de 100-jarige uit handen van de districtssecretaris een bloemstuk, een felicitatiekaart, een ingelijste foto en de bijbehorende gebruikelijke enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Mevrouw Dhanpal is dochter van wijlen Dhanpal Hira en wijlen mevrouw Katwaroe Soekdei. Haar ouders kwamen uit India. Zij hadden 3 kinderen waarvan zij het tweede kind is uit het gezin. Zij heeft gewoond te Poelepantje in Paramaribo. Na het huwelijk is ze verhuisd naar de Thakoerdienweg in Wanica. Zij kreeg de gelegenheid om de school te mogen bezoeken. Op 23 februari 1942 trad zij in het huwelijk met dhr. Thakoerdien S. die haar helaas is voorgegaan.  

Op 3 mei 1922 is mevrouw Dhanpal geboren in het district Beneden-Suriname. Zij is moeder van 8 zonen en 8 dochters. Daarnaast is zij de trotse grootmoeder en overgrootmoeder van 80 kleinkinderen en 100 achterkleinkinderen. 

Naast haar dagelijkse baan had zij de zorg van haar gezin. Om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien deed zij aan landbouw. Al tegen een uur of twee in de ochtend deed zij samen met haar wijlen man de levering van haar waar op de Centrale Markt en wel met de lijnbus.

Dat al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen als één grote familie bij elkaar zijn en elkaar ondersteunen, geeft haar heel veel voldoening in haar leven tot nu toe.

Mevrouw Dhanpal heeft als  geloofsovertuiging het hindoe geloof (Sanatan Dharm), maar vanwege haar hoge leeftijd nu kan zij de mandir niet meer bezoeken. Het geheim van haar hoge leeftijd heeft zij te danken aan het werk dat ze voorheen deed, dus landbouw, en vooral gezond eten is het advies dat zij haar kinderen ook mee geeft.

error: Kopiëren mag niet!