Ye kondigt nieuwe releasedatum voor ‘Vultures 2’ aan met Ty Dolla $ign

Ye, voorheen bekend als Kanye West, heeft een nieuwe voorlopige releasedatum bevestigd voor Vultures 2, het vervolg op het gezamenlijke album van hem en Ty Dolla $ign. West onthulde op Justin LaBoy’s The Download-podcast, dat Vultures 2 op 3 mei zou verschijnen. Oorspronkelijk stond het gepland voor 8 maart.

“Het komt uit op 3 mei, ja”, verklaarde Ye.

3 mei is al lang de geruchten releasedatum die zelfs teruggaat tot maart, toen de DM’s van West per ongeluk lekten met een Baby Keem-fanpagina terwijl Ye dacht dat hij een bericht stuurde naar de echte artiest Baby Keem.

West zal te maken krijgen met hevige concurrentie om dit keer weer een nummer 1-album te verdienen in de Billboard 200. Radical Optimism van Dua Lipa zal op 3 mei verschijnen, en The Tortured Poets Department van Taylor Swift zal hoogstwaarschijnlijk ook nergens heen gaan.

Ye en Ty Dolla brachten op 10 februari onafhankelijk Vultures 1 uit via YZY, dat debuteerde bovenop de Billboard 200 met 148.000 verkochte album-equivalente exemplaren in de eerste week.

Elders in zijn gesprek met LaBoy onthulde West dat de ‘eliminatie’ van Drake hem inspireerde om op de remix te springen. “[Future] belde me en ik ging naar de studio en legde dat neer. We hebben het creatieve proces van het toevoegen van de akkoorden doorlopen en hebben de Hooligans in Londen opgeroepen om aan de joint te komen”, legde hij uit. “Iedereen was heel erg energiek over de eliminatie van Drake.”

error: Kopiëren mag niet!