Online Webinar voor vrouwen in ICT

Ter ere van Girls & Women in ICT organiseerde de ICT Associatie Suriname, in samenwerking met Telesur en de PTC – University of Applied Sciences, donderdag een online Webinar voor ‘Girls & Women’ in ICT.

Dit evenement werd georganiseerd door vrouwen voor vrouwen om jonge vrouwelijke ondernemers de tools, tips en inzichten te geven die werkzaam zijn binnen de ICT-sector in Suriname. Van belang is dat geïnteresseerden hun niche vinden binnen de brede ICT-sector.

“Dit jaarlijks evenement is bedoeld om meer vrouwen in ICT aan te moedigen hun ervaring, kennis en expertise te delen. Tevens worden de vrouwen erkent die op dit gebied hebben uitgeblonken”, is te lezen op de Facebook-pagina van de ICT Associatie Suriname.

Tijdens de workshop werd onder andere erop gewezen dat heel veel informatie tegenwoordig op het net gevonden kan worden. Zo kunnen personen via Google leren om ‘templates’ te gebruiken voor Word of e-mails te voorzien van een handtekening, of een formule te plaatsen in Excel, maar ook om het programma CANVAS te gebruiken om een leuke flyer te maken. 

Benadrukt werd door een van de sprekers, dat mensen geen gebruik maken van de potentie van het net. Vooral het hebben van interesse en passie is van groot belang. Wie bijvoorbeeld geen interesse heeft om te leren om een website te bouwen, kan wel leren hoe websites te onderhouden. Ook is het mogelijk om te leren hoe websites bovenaan te laten verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Belangrijk is dat gesteld werd, dat internet veel informatie heeft maar dat niet alles geleerd kan worden, voor bepaalde zaken zijn aparte trainingen nodig, waarin het ook van belang is om in die richtingen gecertificeerd te zijn. 

Andere punten die werden aangehaald waren onder andere het belang van data-analyse, waarin de verkeersstromen kunnen worden geanalyseerd en het toepassen van communicatiestijlen.  

RB

error: Kopiëren mag niet!