Sociale projecten krijgen dagelijks een kwalitatief landelijk karakter

In het district Saramacca werden twintig kinderen van diverse buurten en gezinnen in de bloemetjes gezet door een haarstyliste. Ze deed de oproep via haar social media platform om zodoende kinderen te verzamelen.

Diverse modellen kapsels

De kinderen werden zondag 24 april voorzien van hele leuke modellen kapsels nadat hun haar flink ingezeept en gewassen was. Ze mochten een heel leuke tijd hebben bij het vlechten van hun haar. De jongens kregen van hun kant ook een leuk geknipt kapsel. De kinderen hadden allemaal een blij gezicht en van hun brede glimlachjes was het blije gevoel af te lezen. Ook voeding en drank werd in orde gemaakt voor deze kinderen die spontaan mee hebben gedaan.

Veel noemenswaardige sociale projecten

In diverse buurten en straten van Suriname ziet men dat de stimulans die komt vanuit de richting van de ondernemers groot is naar de gemeenschap toe. Het kan altijd beter, maar het is fijn om te zien dat er een goede start wordt gemaakt. De kleine winsten die nog net over zijn gebleven van de geleverde diensten worden, aldus de eigenaresse die zich bezig heeft gehouden met  het project in Saramacca,  om de kinderen tegemoet te komen. “Het is soms niet het vele dat goed is, maar het goede dat veel is”, aldus deze styliste.

Kinderpakketje

Nadat de kinderen hun kapsels in orde gemaakt waren, kwamen ze voor een fotomoment bijeen om leuke foto’s te kunnen maken. Ze hielden meteen hun tasjes vast die ze als bedankje hadden gekregen.

Uit verschillende kanten van de gemeenschap was de dankbaarheid voor deze leuke activiteit af te lezen. Het was overduidelij,k dat er nu meer dan ooit om gekeken wordt naar groepen in de samenleving die dit niet op zichzelf kunnen, zegt Tanja (22) blij.

GW

error: Kopiëren mag niet!