Beveiligingstraining met hond voor jongeren

Alpha K9 Dog Security traint honden en doet verder aan objectbewaking. Eigenaar H. Gowrising noemt als belangrijk onderscheidende kenmerk, dat bewakers van dit bedrijf de controles altijd uitvoeren met behulp van een hond. Het bedrijf leidt nu reeds 6 maanden ook jongeren vanaf 18 jaar op tot objectbewakers. 

Het vinden van de juiste personen om te kunnen werken met een geleidehond blijkt een uitdaging, omdat veel beginners afhaken. Alpha K9 Dog Security zegt, dat de trainingen juist jongeren in staat stelt om te kunnen werken met een hond.

Wie niveau 1 tot en met 3 heeft doorlopen wordt gecertificeerd. Niet iedereen blijkt voor dit werk geschikt, vandaar dat er nu eerst een selectie is. Eenmaal goed bevonden kandidaten maken in het eerste niveau kennis met de hond en leren observeren.

In het tweede niveau leert men de hond onder appel te krijgen, dat wil zeggen dat vaardigheden aangeleerd worden om de hond naar opdrachten te leren luisteren. Dit gebeurt nog aan de lijn. In het derde niveau wordt van de gevorderden verwacht, dat zij de hond naar opdrachten kunnen laten luisteren waarbij de hond niet aan de lijn is. Om zover te komen moeten jongeren discipline hebben.

Er wordt gewerkt volgens in Nederland geldende criteria van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Na 6 weken zijn de jongeren in staat om diensten te draaien. “Wie verder wil kan leren om met detectie en speurhonden om te gaan”, aldus Alpha K9 Dog Security.

RB 

error: Kopiëren mag niet!