Voetganger (55) overlijdt in AZP na te zijn geschept door auto

De 55-jarige voetganger Mishlaram Kalpoe is vrijdagavond 22 april na te zijn aangereden door een personenauto, in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden aan de opgelopen verwondingen. Dit meldt het Korps Politie Suriname zondagavond 24 april.

De politie van het bureau Santo Boma kreeg die avond rond 22.35 uur de melding van een aanrijding op de Helena Christinaweg, ter hoogte van pand no. 495. Bij aankomst van agenten op de locatie werd een voetganger met zware letsels op het wegdek aangetroffen. De man was door een auto aangereden. In een ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Kort na aankomst is de man overleden.

Volgens verklaring van de 31-jarige automobilist reed hij over de Helena Christinaweg vanuit de richting van de Magentakanaalweg en in de richting van de Needeweg. Plotseling sprong een man de weg op. Om een aanrijding te voorkomen week de automobilist uit naar rechts, maar aangezien hij de voetganger al heel dicht genaderd was, werd Kalpoe toch geraakt. 

Het rijbewijs van de automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het lichaam van het slachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!