16 leerlingen Henry Hassankhan Scholengemeenschap voeren project mangrovebomen planten uit

Voor het vak sociologie hebben 16 leerlingen van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap te Lelydorp het projectvoorstel ‘mangrovebomen planten goed voor het milieu’, te Weg naar Zee uitgevoerd. Dit project hebben zij samen met professor Sieuwnath Naipal uitgevoerd.

In gesprek met Dagblad Suriname, zegt juf Mirella, dat de studenten voor het vak sociologie een projectvoorstel hebben geschreven over wat  de voordelen kunnen zijn van mangroveaanplant. Mirella geeft aan, dat de leerlingen niet alleen het theoretisch gedeelte wilden doen. Zij stelt dat de studenten zelfstandig ervoor hebben gekozen om dat projectvoorstel in praktijk te brengen.

Verloop van de dag

“Tegen negen uur ’s morgens zijn wij op Weg naar Zee aangekomen. Wij kregen van professor Sieuwnath Naipal informatie over het Mangroveproject waarmee hij zich bezighoudt. Hij heeft de leerlingen het verschil tussen mangrovebomen planten en een dijk bouwen uitgelegd. De studenten kwamen te weten, dat het bouwen van een dijk je verplicht bent die elk jaar te onderhouden. Terwijl bij het planten van de bomen de natuur het overneemt. Mangrovebomen planten is dus kosten- en energiebesparend. Daarna hebben de studenten planten gesorteerd, grote planten werden apart gezet zodat ze aan het eind van de maand geplant kunnen worden. Aan het eind van de dag hebben de studenten ongeveer 20 bomen geplant.”

Trekker van de groep, Erza Abdoelrahiman, leerling van het VWO vijfde leerjaar, zegt dat hun eigenlijke doel was om meer bomen te planten, maar dat het helaas niet meer is gebeurd, omdat een aantal bomen veel te klein was.

“Wij hebben ongeveer 20 bomen geplant, na het planten hebben wij de professor geholpen met  mangroveplantjes sorteren. Wij hebben als leerlingen een leuke en leerrijke dag gehad. Wij hopen dat dit een voorbeeld mag zijn voor andere leerlingen om ook zulke projecten uit te voeren, want dit sociaal project die wij hebben uitgevoerd, heeft meer liefde en waardering voor ons land aangewakkerd in ons. Tenslotte bedanken wij onze vakdocent en professor Sieuwnath Naipal voor de geboden gelegenheid”, aldus Erza Abdoelrahiman.

IS

error: Kopiëren mag niet!