Gebouwen Anton de Kom Universiteit van Suriname in erbarmelijke staat

Deplorabele staat gebouwen

De gebouwen op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname bevinden zich in een staat die ver staat van hetgeen dat verwacht mag worden van een universiteit. Het is gebleken dat de studenten en docenten zich niet op hun gemak voelen in en rondom het complex. 

De gebouwen zijn, behalve het feit dat ze niet voorzien zijn van een goede laag verf, ook heel vuil. Ze hebben dikke lagen vuil en je merkt het al van een heel grote afstand dat de gebouwen niet student- en docentvriendelijk er uitzien. Behalve de ontbrekende  verflaag, speelt het dak van de gebouwen ook een rol. Zo zijn er in grote delen van diverse faculteitsgebouwen grote gaten in het dak. Bij regenval komt het water door deze gaten terecht op het terrein en vormt op zich weer een andere hoop troep. De mensen die in en rondom het gebouw moeten zijn moeten heel voorzichtig lopen.

Het blijft niet daarbij, zelfs de tegels die zich bevinden op de looppaden die leiden naar de gangen zitten niet meer vast en op het moment dat een student of docent zich begeeft richting de tegels moet men opletten, omdat er onder de tegels ook water kan zitten dat terecht kan komen op schoeisel of kleding.

Stank rondom de gebouwen

De onaangename stank die door het water dat blijft hangen in half gebroken dakplaten en andere materiaal dat nog in en rondom de gebouwen ligt, spreekt ook voor zich. 

“Het is erg, dat er op zo’n manier wordt omgegaan met staatsmiddelen. Het is de enige universiteit in het landen het zou de bedoeling moeten zijn dat het met heel veel passie en aandacht behandeld, zou moeten worden”, zegt een student.

Het zijn tal van belangrijke aandachtspunten die er zelfs voor zorgen dat de mensen die daar werkzaam zijn hun ontevredenheid uiten op een zodanige manier, dat ze gehoord worden door de desbetreffende instanties. De studenten anderzijds voelen zich helemaal niet op hun gemak, want hun studieomgeving ziet er niet fraai uit. 

Het is altijd fijn om te zien dat er stappen gemaakt worden richting voortgang. Zo heeft het bestuur recentelijk bijvoorbeeld wel de nodige plattegronden in kaartvorm op enkele hoeken van het terrein laten plaatsen om zodoende de juiste richting aan te geven voor studenten die niet weten waar de verschillende gebouwen staan. 

Er is nog heel veel werk aan de winkel voor het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

GW

error: Kopiëren mag niet!