Voortzetting IMF-steun aan Suriname gegarandeerd

President Chandrikapersad Santokhi en een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), onder leiding van Anastasia Guscina, spraken elkaar dinsdag 7 mei. Tijdens deze ontmoeting werd de voortzetting van IMF-steun aan Suriname besproken, met speciale aandacht voor maatregelen ter bevordering van economische stabiliteit en de aanpak van corruptie. Beide partijen zijn bereid  om verder samen te werken voor duurzame ontwikkeling. 

Ook minister van Financiën & Planning, Stanley Raghoebarsing, governor van de Centrale Bank van Suriname Maurice Roemer, en hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, Karel Eckhorst, waren aanwezig tijdens het overleg.

Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken over de maatregelen die de regering heeft genomen om de macro-economische stabiliteit te handhaven. Onderwerpen zoals de voortgang van sociale projecten en het subsidiebeleid van de Surinaamse regering kwamen aan bod.

IMF-delegatieleidster Guscina benadrukte de vastberadenheid van het IMF om Suriname te blijven ondersteunen en kondigde aan dat het team verdere besprekingen zal voeren over gerelateerde onderwerpen. Ze sprak de hoop uit binnenkort weer een ontmoeting met president Santokhi te hebben.

error: Kopiëren mag niet!