Melaika Eduard opent Grun Gowtu shop

Melaika Eduard, een jonge onderneemster, vervaardigt natuurlijke verzorgingsproducten onder de naam Grun Gowtu in Suriname. De producten worden gemaakt van kruiden en natuurlijke grondstoffen. Eduard begon eerst met het maken en verkopen van zeep. Toen zij naderhand alleen maar positieve reacties bleef krijgen, besloot zij uit te breiden met haar producten. Interessant genoeg vertelde Eduard aan de krant dat al haar producten handmatig vervaardigd werden. 

In een eerder gesprek met Dagblad Suriname zei Eduard, dat haar grootste toekomstplan is, om haar producten te exporteren en Grun Gowtu tot een bloeiend bedrijf te maken. Op 5 maart vond de opening van de Grun Gowtu shop plaats. Een bijzondere mijlpaal voor de onderneemster. Eduard zegt, dat zij altijd in gedachten had, om een shop in de toekomst te openen. Maar wist niet, dat deze droom binnen korte tijd zou uitkomen. “Het voelt heel fantastisch aan, om een van mijn dromen te zien uitkomen. Ik kwam in december 2021 met het idee, ik begon eraan te werken en het is me gelukt”, zegt Eduard.

Aan Eduard is gevraagd, hoe zij dit heeft kunnen bewerkstelligen, gezien de moeilijke situatie waarin Suriname verkeert.

Eduard: “Ze zeggen, ‘if yu no gudu, yu mus koni’ (als je niet rijk bent moet je slim zijn). Ik heb dus koni gebruikt, ik heb dit kunnen bereiken door verschillende ondernemers bij elkaar te roepen. De ondernemers kunnen hun producten ook in de Grun Gowtu shop brengen en  betalen elke maand dan voor een pakket. We hebben pakketten van SRD 500 en SRD 250. De producten van de mensen blijven hun eigen prijs behouden.” Op zo’n manier kan Eduard zich de huur van de shop dus wel permitteren, wat anders niet mogelijk zou zijn, stelt zij. Want de huur alleen betalen zou ten koste van haar winst gaan. 

Eduard vertelt verder, dat zij tegenwoordig een machine gekocht heeft om haar scrub te verfijnen. “Het gaat ook prima met de verkoop, ik mag  niet klagen.” Tot slot zegt zij: “Een onderneming groeit niet vanzelf, je moet ook echt aandacht eraan besteden, je moet eraan werken. Geef je onderneming aandacht, zodat het zal gaan groeien.”

SK

error: Kopiëren mag niet!