Korps Suriname Verkeersvrijwilligers vraagt aandacht voor status bromfietscertificering

Sabrina Hasselbaink, vrijwilligster bij het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), vraagt aandacht voor de certificering van bromfietsen. Per 15 maart 2018 gold, dat bromfietsers zich dienden te laten registreren voor het afleggen van een examen om in aanmerking te komen voor een bromfietscertificaat. Dit gold voor personen vanaf 16 jaar.

“Het was verplicht gesteld, en er was een deadline dat iedereen over een certificering zou moeten beschikken, maar nu kunnen de mensen geen examen afleggen”, merkt Hasselbaink op.

De verkeersvrijwilligster bij het KSV zegt niet op de hoogte te zijn waarom dit zo is, maar dat het staatsbesluit een duidelijke datum vermeld hieromtrent. Gewezen wordt op het feit, dat na de gecommuniceerde datum van 11 december 2020 er geen verlenging voor de certificering heeft plaatsgevonden.

Hasselbaink noemt dit punt, omdat veel burgers in deze periode juist ervoor kiezen om zich te verplaatsen per bromfiets vanwege de toegenomen kosten. “En er zullen nog veel meer volgen en nu reeds nemen veel mensen deel aan het verkeer terwijl zij de verkeersregels niet kennen. Wij maken het dagelijks mee, kijk naar het aantal aanrijdingen waarbij bromfietsers zijn betrokken.”

Hasselbaink pleit namens de KSV ervoor dat wanneer mensen de regels kennen zij weten hoe op een correcte manier te anticiperen op verkeerssituaties. “En dat is er nu dus niet”, voegt zij hieraan toe. Zij hoopt dat dit vraagstuk de nodige aandacht kan krijgen om het aantal ongelukken in het verkeer sterk te verminderen.

RB

error: Kopiëren mag niet!