Amitabh Bachchan betuigt zijn respect aan wijlen Lata Mangehkar 

Amitabh Bachchan woonde op 24 april samen met zijn zoon Abhishek Bachchan de prestigieuze Lata Deenanath Mangeshkar Award bij. De familie Mangeshkar had op 17 april een prijs voor de ‘megaster’ aangekondigd.

Amitabh Bachchan werd tijdens het evenement geëerd voor zijn opmerkelijke bijdragen aan de Indiase cinema. Gesierd in traditionele kledij maakte hij een opmerkelijke entree, vergezeld door zijn zoon Abhishek Bachchan. Ze betuigden respect aan wijlen Lata Mangeshkar en overhandigden haar bloemen als gebaar van eerbied.

De familie en de trust hebben de onderscheiding ingesteld ter nagedachtenis aan Lata Mangeshkar, die op 6 februari 2022 overleed als gevolg van meervoudig orgaanfalen. Big B werd op 24 april geëerd met de Lata Deenanath Mangeshkar Puraskar, die samenviel met de herdenkingsdag van hun vader, Deenanath Mangeshkar, een gerespecteerd figuur in theater en muziek.

Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, erkent personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de natie, haar bevolking en de samenleving.

Premier Narendra Modi was de eerste ontvanger, gevolgd door Lata Mangeshkars zus Asha Bhosle in 2023. Gerenommeerde muziekmaestro AR Rahman zal ook worden geëerd met de Meester Deenanath Mangeshkar Puraskar voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan de Indiase muziek, zoals aangekondigd in een persbericht van de familie Mangeshkar.

Hridaynath Mangeshkar zal de functie voorzitten en de prijzen zullen door de handen van Asha Bhosle worden uitgereikt aan de winnaars, aldus het persbericht. Tijdens het evenement benadrukte Hridaynath Mangeshkar de continuïteit van hun jaarlijkse viering sinds 1943, waarbij hij zijn dankbaarheid uitte voor de blijvende zegeningen en inspiratie van Lata Didi. Hij benadrukte hun toewijding om de traditie voor toekomstige generaties in stand te houden, wat leidde tot de oprichting van de ‘Deenanath Smruti Pratishthan’-trust.

error: Kopiëren mag niet!