Make-over dag voor dak- en thuisloze mannen

De Stichting Tra Fas’ De (TFD)  hield afgelopen zaterdag een make-over dag voor dak- en thuisloze mannen. Deze stichting is twee jaar geleden opgericht door Gloria Bottse, een 61-jarige Surinaamse die in het buitenland woonachtig is, maar voor langere tijd in Suriname verblijft.

Het doel van deze stichting is, om de Surinaamse burger te stimuleren, motiveren en te activeren om te participeren in sociale projecten. Volgens Bottse is burgerparticipatie onvoldoende aanwezig.

“Op zaterdag 26 Februari hebben wij een make-over dag georganiseerd voor de daklozen.  Wij hebben voor deze doelgroep gekozen, omdat zij vaak vergeten worden. Ze hebben dagelijks bijna niets te eten en af toe krijgen ze wat kleding en dat is alles. Er is echter geen structurele oplossing”, aldus Bottse.

“Op die dag waren drie kappers aanwezig die de mannen hebben geknipt en geschoren, ze kregen een pedicure en manicure behandeling en ook schone kleding en toiletartikelen. Ter plekke was er ook badgelegenheid, eten en drinken voor de dak- en thuisloze mannen.”

“Er is samengewerkt met Express Services die watertanks en een mobiele hydrofoor gratis had geleverd, Sarah’s Verhuur leverde tegen een redelijk bedrag water, tent en stoelen en de Barber bus was aanwezig met twee kappers die tegen een redelijk tarief de mannen hebben geknipt. Verder hadden donateurs uit Nederland kleding en toiletartikelen gepost, de Stichting I find my Purpose uit Nederland doneerde geld en de vrijwilligers die mij hebben bijgestaan’, stelt Bottse.

TFD wil meer gaan samenwerken met anderen, maar liefst een samenwerking zonder ego’s, want dat is haar credo. Bottse: “TFD hoopt dat de samenleving meer zal participeren om te bouwen aan een beter Suriname, wij  moeten het samen doen.” Zij roept bedrijven op hun middelen beschikbaar te stellen om zodoende een bijdrage te leveren. “Zit niet alleen te wachten op de overheid, maar begin in uw eigen omgeving om het schoon te houden. Zie om naar elkaar”, aldus Bottse.

IS

error: Kopiëren mag niet!