Suriname ons gezegend land

Er ontstaat onder studenten in Suriname heel veel onrust als het gaat om de dreigende situatie rond de Oekraïne en Rusland. Studenten zijn de mening toegedaan, dat het verkeerd kan aflopen.

Rivaldo (20) zegt, dat hij hoorde van zijn vader dat het nu al erger aan het worden is en dat er een voedselschaarste heerst in bepaalde landen, vanwege het feit dat bepaalde producten niet meer te vinden zijn. Hij vraagt zich af hoe het dan zal zijn hier in Suriname, aangezien we hier in Suriname meer doen aan import van producten dan aan export van producten.

Rosita (25) zegt, dat ze niet hoopt dat het wordt net als de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Ze voegt eraan toe, dat de Derde Wereldlanden echt de dupe worden van alle gevechten tussen die grote Europese landen. “Ik hoop alleen niet dat dit de basis vormt voor een derde wereldoorlog”, zegt ze met een blik die terug wijst naar angst en verdriet.

Kiren (19) vraagt zich af wat het Surinaamse leger zal gaan betekenen als het zover komt dat het verkeerd mag gaan, “moeten we als land niet voorbereid zijn? Of wachten we pas nadat het al is gebeurd om maatregelen te treffen?”, zegt hij nadat hij zijn bril schoon heeft geveegd met zijn brillendoekje.

“Soms vraag ik me af wat er in de wereld gebeurd”, zegt Andy, die aan kwam schuiven. “De wereld heeft te kampen met zoveel problemen die echt gewoon voor rare uiteenzettingen kunnen gaan zorgen. Ik zelf blijf wel realistisch, en ik denk niet dat het zover komt dat we onze soldaten in hoeven te zetten, maar een ding is, dat we zeker de invloed op onze prijzen zullen zeker gaan merken. Het beste is gewoon om kalm te blijven en het daarbij te laten.” “Suriname is en blijft een gezegend land”, vult hij aan in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!