Minister Ramadhin bezoekt poliklinieken Apoera en Washabo

Minister Amar Ramadhin van het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag 17 februari een bezoek gebracht aan het Kabalebogebied, met name de poliklinieken te Apoera en Washabo. Ook was er een bijeenkomst met het traditioneel gezag en de gemeenschap omtrent gezondheidsvraagstukken.  

Volgens de gemeenschap is de gezondheidszorg sterk achteruitgegaan, sinds in 2017 besloten werd dat de coördinatie van de gezondheidszorg door het Mungra Medisch Centrum (MMC) moest worden verleend. Daarvoor werd de zorg gecoördineerd door de Medische Zending (Stg. MZPHCS).

De gemeenschap wenst echter de dienstverlening te ontvangen via de Medische Zending. Zij meent niet betrokken te zijn geweest in de besluitvorming rondom de overheveling van de zorg van MZ naar MMC. Dit werd ook bevestigd door de lokale gezondheidswerkers. Minister Ramadhin en gevolg gaven aan, dat de regering voorstander is van burgerparticipatie en alles dat nodig is, zal inzetten om op een verantwoorde wijze de zorg in het gebied te coördineren.

De bewindsman gaf ook aan, dat zijn departement werkt aan een oplossing om het transport van zieke personen naar een gezondheidsinstelling te verbeteren. Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul stelde, dat zorg gedragen is voor een medicijnenvoorraad voor minimaal 3 maanden voor de dorpen in het Kabalebogebied.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de poliklinieken in het ressort. Het ministerie zal in de komende periode overleg plegen met de twee gezondheidsinstellingen om te komen tot een overeenkomst voor de coördinatie van de gezondheidszorg in het Kabalebogebied.

error: Kopiëren mag niet!