OW werkt aan renovatie en vervanging van sluizen en gemalen

Het ministerie van Openbare Werken, OW, heeft sinds het aantreden van minister Riad Nurmohamed de service en renovatie van sluizen en gemalen opgepakt. Inmiddels is een aantal sluisdeuren vervangen die niet meer voldeden aan de nodige eisen. In 2021 is het startsein gegeven om de sluisdeur te Johanna Margaretha in het district Commewijne te vervangen. Sindsdien is een aantal sluisdeuren vervangen.

De sluisdeur te Alkmaar-West in Commewijne was afgelopen woensdag aan de beurt, zo meld OW.

De afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen van het ministerie van Openbare Werken is al geruime tijd bezig sluisdeuren te vervangen in Commewijne. Na Johanna Margaretha werden de sluisdeuren te Goede Vriendschap, Kronenburg, Bindadiensluis en Sewsluis vervangen.

Na zo’n 10 jaren is de sluisdeur te Alkmaar vernieuwd. Deze verkeerde reeds jaren in een zeer slechte staat. Na het verrichten van lapwerkzaamheden door de jaren heen kon de sluisdeur intact worden gehouden.

Het OW-ministerie is de donateurs zeer erkentelijk voor de genomen initiatieven, voornamelijk in het district Commewijne, alwaar een aantal sluisdeuren met behulp van donaties gerenoveerd of compleet vernieuwd zijn. De sluis van Alkmaar ligt op een zeer cruciale locatie die zorgt voor de ontwatering van een gebied van ruim 250 hectare. Het departement van het ministerie in het district Commewijne werkt hard om stapsgewijs alle sluisdeuren te inspecteren in het district. Indien nodig zullen sluisdeuren worden gerenoveerd.

error: Kopiëren mag niet!