BiZa geeft onbruikbaar verkiezingsmateriaal aan ministerie van OW&C en Huize Betheljada en mr. Hubert Stichting

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft donderdag onbruikbaar en vervallen verkiezingsmateriaal geschonken aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en enkele sociale instellingen. BiZa bevindt zich in de postelectorale fase, waarbij onder andere al het verkiezingsmateriaal wordt geïnventariseerd op bruikbaarheid. 

Potloden (136.000) en gordijnen…

Tijdens een oriëntatiebezoek van het Managementteam Verkiezingen 2025 aan de werkgroep Stembureau Materiaal en Meubilair werd aandacht gevraagd voor de onbruikbare materialen, waaronder potloden en gordijnen. Het Managementteam, onder leiding van BiZa-directeur Mohamad Eskak, besloot om de materialen te schenken aan diverse instellingen. 

“De potloden kunnen gelet op de houdbaarheid niet meer worden gebruikt voor de volgende verkiezingen. De gordijnen zijn na de verkiezingen van 2010 niet meer gebruikt”, zegt Viren Mathoerapersad, lid van het Managementteam. De potloden en gordijnen zijn nog in goede staat en kunnen heel goed door scholen en sociale instellingen worden gebruikt als kleurmateriaal, voor bekleding, als onderlegger of schort.

In totaal zijn er 128.000 potloden overgedragen aan het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Zij zullen hun weg vinden naar diverse openbare scholen in verschillende districten. Daarnaast zijn ruim 8.000 potloden gedoneerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs.  De gordijnen zijn geschonken aan Huize Betheljada en Mr. Hubert Stichting. 

Mariëlle Kasbi van de Mr. Hubert Stichting, toonde zich dankbaar voor de geste. Haar stichting zal de gordijnen nuttig gebruiken voor het overtrekken van de rolstoelkussens en ziekenhuisbedden.

error: Kopiëren mag niet!