OM gestart met videoverhoor verdachten te Nickerie, Apoera en Coronie

Het Openbaar Ministerie (OM) bericht maandagavond 14 februari, dat met de wijziging van het Wetboek van Strafrecht in 2015 de mogelijkheid gecreëerd is in art 107b om bij het horen van verdachten, gebruik te maken van video- en/of audioapparatuur.

Vanwege de grote afstand die de politie, met name in de verre districten, steeds met arrestanten moest overbruggen is uit het oogpunt van voornamelijk efficiëntie, kostenbesparing en veiligheid ervoor gekozen om een videosysteem, welke reeds op het Hoofdbureau van Nickerie was geïnstalleerd, voor dit doel in te zetten.

Na enkele technische en logistieke voorzieningen is het Openbaar Ministerie zover om de voorgeleidingen van verdachten die zijn ingesloten te Nickerie, Coronie en Apoera via dit videoverhoor systeem, welke is ondergebracht op het politiebureau te Paradise, te doen. Dit systeem is vrijdag 11 februari 2022 officieel in gebruik genomen. 

error: Kopiëren mag niet!