Anthony Nesty hoofdcoach VS-heren zwemteam WK in Hongarije

USA Swimming, het nationale bestuursorgaan voor de zwemsport in de Verenigde Staten, heeft maandag aangekondigd, dat Anthony Nesty en Todd DeSorbo de hoofdcoaches zullen zijn van respectievelijk de Amerikaanse heren- en dameszwemteams die deelnemen aan de FINA Wereldkampioenschappen van 2022. De wedstrijd vindt plaats van 18 juni tot 3 juli 2022 in Boedapest, Hongarije.

“Todd en Anthony zijn allebei ongelooflijk getalenteerde en succesvolle coaches, maar ook zeer attente en ondersteunende individuen”, zei Lindsay Mintenko, algemeen directeur van het USA Swimming National Team. “Als assistent-coaches op de Olympische Spelen in Tokio afgelopen zomer, voelden ze zich echt verbonden met de atleten die hen veel respect toonden en uitblonken onder hun coachingsfilosofieën. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe deze twee ons team naar succes in Boedapest zullen helpen leiden.”

Zowel Nesty als DeSorbo waren assistent-coaches van het Amerikaanse Olympisch Zwemteam tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en hielpen de VS aan 11 gouden, 10 zilveren, negen bronzen en in totaal 30 medailles.

Nesty’s inspanningen in Tokio hielpen zijn zwemmers aan de Universiteit van Florida, Bobby Finke en Kieran Smith, naar drie medailles, waaronder twee gouden. Zijn huidige trainingsgroep aan de Universiteit van Florida bestaat uit vijf mannen in het Amerikaanse nationale team en een nummer 5 positie in de NCAA Division I herenprogramma’s. Terwijl de komende Wereldkampioenschappen zijn eerste keer zullen zijn als hoofdcoach van een Amerikaans team bij een internationale competitie, was hij eerder hoofdcoach van Suriname op de Olympische Spelen van 2008 in Peking en 2012 op de Olympische Spelen in Londen.

DeSorbo leidde het Amerikaanse damesteam – dat bestond uit vier huidige zwemmers van de Universiteit van Virginia – naar in totaal 18 medailles in Tokio. In eigen land leidde DeSorbo het zwem- en duikprogramma voor vrouwen van de Universiteit van Virginia naar de eerste NCAA-titel in 2021 en heeft momenteel vijf Amerikaanse nationale teamvrouwen die op zijn programma trainen, meer dan de student-atleetvertegenwoordiging van enige andere school in het Amerikaanse nationale team 2021-22 .

Dit zal de tweede keer zijn dat Boedapest de FINA Wereldkampioenschappen organiseert, nadat de stad eerder gastheer was van de wedstrijd in 2017. Deze ontmoeting zal de eerste internationale meterwedstrijd zijn sinds de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en zal de tweede senior-niveau zijn. internationale teamreis voor de VS in de quadrennial van Parijs 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste USA Swimming nieuws door @usaswimming te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

error: Kopiëren mag niet!