President Santokhi brengt condoleances over aan nabestaanden en fans overleden ‘Nachtegaal van India’ Lata Mangashkar

De ‘Nachtegaal van India’, zoals Lata Mangeshkar genoemd werd, is op 92 jarige leeftijd overleden. Mangeshkar begon op 5-jarige leeftijd met zingen en werd daarbij onderwezen door haar vader, zo bericht president Chandrikapersad Santokhi zondagochtend 6 februari op zijn Facebook-pagina. Hij vermeldt in het bericht absueievelijk dat de overleden ‘Nachtegaal’ een “staatsbegrafenis” krijgt, ze wordt echter gecremeerd met staatseer, aldus lokale media in India.

“In 1949 werd ze populair met het nummer Aayega Aanewala uit de film Mahal. Vanaf toen werd ze door vele filmmakers gevraagd nummers voor films te zingen. De ‘Nachtegaal van India’ heeft duizenden nummers in films gezongen. Ze gaf aan dat haar stem een geschenk van GOD was.”

“In 1980 bezocht ze ook ons land Suriname. Ook is ze onderdeel van het muziekleven van de Surinamer geweest.”

“De Indiase regering heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd. Lata Mangeshkar, de ‘Nachtegaal van India”, krijgt een staatsbegrafenis. Mijn condoleances aan de nabestaanden, haar fans en de Indiaase gemeenschap voor dit verlies. Moge haar ziel in vrede rusten!

🕊🙏🏽Chan Santokhi (ook een fan van Lata )”

error: Kopiëren mag niet!