Will van Rhee (71) in Tiel door president Santokhi benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster

Na een kwart eeuw vrijwilligerswerk voor hulpbehoevende Surinamers heeft Tielenaar Will van Rhee (71) woensdag 25 januari, een bijzondere onderscheiding ontvangen van de president van Suriname. Van Rhee gaat voortaan door het leven als Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster, de hoogste Surinaamse orde van verdienste. De onderscheiding kreeg de heer Van Rhee uit handen van de ambassadeur van Suriname, mr. Rajendre Khargi,

Rollators, ziekenhuisbedden, studieboeken en schoolmeubilair. Weer is het Will van Rhee en zijn vrijwilligers van de stichting Vrienden van Suriname gelukt om bruikbare goederen voor Surinaamse minderbedeelden naar Suriname te sturen. De hoeveelheid spullen was zaterdag 5 februari zelfs zo groot, dat er twee containers mee gevuld konden worden.

Van Rhee begon zo’n 25 jaar geleden met zijn filantropische acties voor Suriname. Een paar jaar later richtte hij de stichting op. Sindsdien maakten jaarlijks tal van containers vol met spullen de oversteek naar Zuid-Amerika. Vorig jaar werd met 14 containers een record bereikt. Vanwege het coronavirus werden toen extra veel goederen ingezameld, waaronder 60.000 mondkapjes.

“Ik vind het een hele eer”, aldus Rhee zondag 5 februari tegenover de regionale krant De Gelderlander. “We hebben een grote groep vrijwilligers, die altijd direct komt als ik ze nodig heb. Ik besef terdege dat er zonder hen sowieso geen onderscheiding was gekomen. Het lintje is dus ook een beetje voor hen.”

Het is overigens niet voor het eerst dat Van Rhee een hoge onderscheiding ontvangt. In 2020 trad hij met het ontvangen van een lintje ook al toe tot het gezelschap van Leden in de Orde van Oranje Nassau.

error: Kopiëren mag niet!