MinOWC is verdwaald in cyberspace

Uit de volksmond: “Het profiel van de ‘Nieuwe Leerkracht’, het ‘Nieuw Leren’ werd voor er sprake was van een ‘Nieuw Normaal, al geschetst en geïntroduceerd in Suriname. Een moderne aanpak die aansluit bij het wereld onderwijsgebeuren. De technologie is daarbij een belangrijk onderdeel. ”

Online-lesprogramma’s

“In 2020 kreeg Suriname te maken met de Covid-19 pandemie. Het onderwijs werd stilgelegd. Het ministerie, dat over het algemeen zeer papier gebonden is zag zich gedwongen om in versneld tempo, een vorm van hybride onderwijs door te voeren. In dit kader volgen schoolgaanden onderwijs thuis en op school.”

De laptop

“De scholen worden aangezet om online-lesprogramma’s te volgen terwijl de automatisering van het ministerie zelf veel te wensen overlaat. Minowc is verdwaald in cyberspace. Een laptop is veel meer dan een schrijfmachine. Computertechnologie is niet alleen Facebook en PowerPointpresentaties maken. Het programmeren binnen systemen moet diepgaander zijn.”

Technologie

“Technologie verstevigt voortdurend zijn greep op mijn leven het is een integraal onderdeel van mijn bestaan geworden. Internet behoort anno 2022 tot het pakket van eerste levensbehoefte. Het biedt toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en andere aspecten van de samenleving.”

Duur

“Het betalen van telefoon- of internetrekeningen is een zware dobber. Voor internetaansluiting betaal ik 200 procent meer dan voor elektriciteit en watervoorziening samen. ‘

Steeds minder kosteloos

“Daarbij blijft het niet. Ik word ook een poot uitgedraaid door internationale bedrijven die de cyberspace beheersen. De kosten voor de dienstverlening worden opgeschroefd.  Voor toegang tot informatie en gebruikmaken van diensten moet er steeds meer worden neergeteld. Wat kosteloos was krijgt in hoog tempo een prijskaartje.”

Onderhoud en reparatie

“De apparaten vragen  onderhoud en reparatie die heel wat geld kosten. Reparateurs gooien er met het petje naar. Het is publiekgeheim, dat computertechnici meer weg hebben van klusjes mens dan serieuze vakmensen. De regering, met name Minowc doet er goed aan om bij het uitstippelen van afstandsonderwijs ook terdege rekening te houden met deze zaken”, aldus samengebrachte uitspraken.

HD

error: Kopiëren mag niet!