“Gezellig koken met mama en papa”

Het vaak thuis te blijven vanwege de vele besmettingen is nadelig geweest voor de studie, maar veel kinderen geven aan, dat zij veel hebben kunnen leren van hun ouders. Daniel geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij soepsoorten en koekjes heeft leren maken met zijn moeder. De zesjarige zegt, dat hij normaliter geen tijd had na school. Toen hij nog dagelijks naar school moest was  het even baden, eten, oefenen en even spelen in de middag. Hij had vaak genoeg niet eens oor wanneer zijn moeder aan het koken was. Sedert hij zo vaak thuis is, omdat hij niet naar school kon, heeft hij zelf kunnen ervaren hoe enkele gerechten klaargemaakt worden.

“Ik wist nooit dat papa kon koken”, benadrukt Daniel. “Samen met papa heb ik afingi klaargemaakt. Het was heerlijk en ik heb alles onthouden. Daarnaast hebben wij ook pindakoekjes gemaakt.” Daniel vindt koken heel leuk. “Soms is mama zo moe van het werk, maar als papa haar vraagt om eten te halen, zegt ze nee. Ik kook graag en nu weet ik wat zij bedoelt.”

“Ik heb mijn eigen gerechten geproefd. Ik heb ook ontdekt dat ik talent heb in de keuken”, zegt Nora die ook heeft leren koken. Zij is negen jaar en geeft aan, dat zij wel gewend is in de keuken te staan, maar nooit zelf heeft leren koken.

“Normaal moet ik de voorbereidingen doen bijvoorbeeld vlees uit de vriezer halen, uien en knoflook pellen en snijden, groenten schoonmaken en alles netjes regelen, maar in de vakantie of in de periode dat ik thuis bleef heb ik zelf leren koken. Mama heeft mij gezegd, dat ik niet alleen voor het gasfornuis mag staan. Pas als zij in de buurt is eten mag ik koken. Opwarmen in de magnetron mag ik wel alleen. Ik vond het zo leuk dat ik zelf kan koken. Ik heb verschillende gerechten leren maken waaronder mijn lievelingseten, moksi alesi met alles erbij. Ik denk dat ik met bestellingen kan starten, want mama zegt dat ik lekker kook. Ik ga eerst voor de familie en vrienden koken en daarna ga ik bestellingen buiten nemen”, zegt Nora.

“Ik heb ook meer dan koken geleerd. Koken voor mama, papa en mijn broertjes vind ik heel leuk.”

TM

error: Kopiëren mag niet!