“Deng regel e kot un bere”

De afgelopen feestdagen speelden een grote rol bij de verkoop. Ondanks dat groentesoorten goedkoper zijn geworden en de kwaliteit ook is verbeterd, gaat de verkoop niet goed. Enkele standhouders geven tijdens een gesprek aan, dat de feestdagen een rol hebben gespeeld. 

‘“Een ieder was de lockdown al zat en feesten kan al niet hoe het vroeger kon, dus doet een ieder het op hun eigen manier. Ik moet wel eerlijk zijn, dat de verkoop op die feestdagen wel vlot ging, omdat een ieder iets lekkers te koken had, maar nu gaat het wel slapjes, want er is geen geld en de prijzen van de winkels spelen ook een rol.”

Volgens de standhouders heeft de verkoop in de afgelopen jaren zijn goede en slechte kanten meegemaakt, de koers en de verhoogde prijzen zijn belangrijke factoren hierbij. Hierdoor zijn de meeste mensen genoodzaakt hun verkoop door te trekken tot in de avonduren, hetgeen nu ook moeilijk gaat vanwege de avondklok. “Het is niet dat wij nu hiermee bezig zijn, dit is al een tijd gaande”, zegt de standhouder, die ook gewend was te verkopen in de avond in de omgeving van de Centrale Markt.

De meeste standhouders en ook burgers die in de avond voor de markt of te Ondro Bong verkopen, geven aan dat de avondklok nu helemaal niet in goede aarde valt. “Ik begrijp dat het goed uitkomt om minder drukte op straat te hebben of om besmettingen te voorkomen, maar het werkt niet. Wij als hardwerkende lijden er onder. Het wordt veels te moeilijk vanwege de prijzen en we komen niet uit. Met de verkoop in de avond had je nog hoop. Ook al heb je slechte dagen, maar je verkoopt tenminste de helft van wat je hebt”, zegt een andere standhouder.

“Er zijn moeilijke tijden aangebroken in ons land, dit dwingt ons als klein handelaars om extra te hosselen om het dak boven ons hoofd te behouden en eten op tafel te zetten, maar nanga a avondklok deng mang e kot un bere”, benadrukt de standhouder. “Na bijkans twee jaren vind ik wel dat er een betere aanpak en oplossing moeten komen. Na zoveel bezoekjes in andere landen en ervaring denk ik wel dat een betere aanpak moet komen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!