‘Gladiator 2’ het vervolg met Denzel Washington en Paul Mescal in de hoofdrollen

Het vervolg zal dit najaar verschijnen, en de mensen van Cinemacon kregen de eerste indruk. Gladiator is een van die films die gewoon werkt: de plot is solide, de cast is gestapeld en de productie is gevuld met toptalent, van kostuums tot speciale effecten. Het brengt het gevoel van grootse films uit de jaren vijftig terug: we dachten niet dat we nog een Ben-Hur zouden krijgen, maar dat gebeurde wel. Het is een uitstekende film, een instant klassieker.

De cast is klaar, het filmen is gedaan en Ridley Scott zit in de regisseursstoel. In 2021 gaf hij opdracht een script klaar te hebben tegen de tijd dat hij klaar was met Napoleon. De man is 85. Hij kan het zich niet veroorloven om pauzes te nemen als hij zijn huidige reeks projecten wil afmaken.

De film heeft een met sterren bezaaide cast.  De voor een Oscar genomineerde Paul Mescal als Lucuis en Connie Nielsen herneemt haar rol als zijn moeder, Lucilla.  Derek Jacobi zal terugkomen als senator Gracchus. Andere genoemde personages zijn onder meer Fred Hechinger als keizer Geta en Joseph Quinn (ook bekend als Eddie uit Stranger Things) als keizer Caracalla.

Denzel Washington en Pedro Pascal zijn bevestigd, maar er zijn nog geen karakternamen bijgevoegd. Een deel van de promotie omvatte ook het bedekken van de Romeinse beelden in Caesars Palace met schilden die de slogan van de film onthulden, ‘Wat echo’s in het leven in de eeuwigheid?’, en het logo.

We krijgen allemaal een kijkje naar de sets en de actie wanneer Gladiator 2 op 22 november in de bioscoop debuteert.

error: Kopiëren mag niet!