“Gang van zaken rond bouw toilet op terrein OW Nickerie is een schande, banditisme, roverij”

OW-minister Nurmohamed weerspreekt beweringen oud-Assembleelid Doekhie

“Dit is een schande, dit is banditisme, dit is roverij.” Stevige woorden van Rashied Doekhie, oud-Assembleelid (NDP), in gesprek met Dagblad Suriname over de gang van zaken rond de aanbesteding voor de bouw van een toilet op het terrein van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Nickerie. De bouw werd volgens Doekhie gegund aan een aannemer in Paramaribo voor een bedrag van SRD 520.000, terwijl lokale aannemers ingeschreven hadden voor SRD 200-250.000, aldus het oud-Assembleelid. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken weerspreekt tegenover Dagblad Suriname de beweringen van Doekhie en toont dat aan met een document inzake de aanbesteding (zie onderaan).

“Terwijl het ministerie van Openbare Werken in Nickerie een afdeling Technische Dienst heeft met timmerlieden, alles, er zijn bijna 300 mensen die zijn ondergebracht, timmerlieden, zogenaamd timmerlieden, ik weet het niet. En men gaat een inschrijving houden ondanks dat ze deze mensen hebben die het zelf kunnen bouwen, gaan ze een inschrijving houden om een toilet te bouwen. En iemand in Paramaribo, dichtbij de minister, krijgt dit werk voor SRD 520.000. De Nickeriaanse aannemers die zijn buiten gelaten, die veel goedkoper waren, zo tussen de SRD 200-250.000”, stelt Doekhie.

“Maar, wat doen die uitbuiters in Paramaribo, die aannemer uit Paramaribo met kornuiten op het ministerie van Openbare Werken, waar de minister zoveel te vertellen heeft, hoe geweldig hij is en dit gaat doen en dat gaat doen, dan moet hij de wereld nu vertellen hoe dit kan. Dat een aannemer die misschien niets betekent, het enige dat die heeft is vriendschap met de top van het ministerie, krijgt het werk voor zo’n groot bedrag en hij komt hier en neemt drie andere aannemers in de hand in Nickerie.”

“Drie aannemers doen het werk, dat niet genoeg is voor een halve aannemer”

Het voormalig parlementslid zegt, dat die aannemer uit de stad dus drie aannemers in Nickerie betaalt, “let wel drie, terwijl het werk niet is genoeg is voor een halve aannemer”.
“Dit werk is een week af als je het goed wilt doen. Dan neemt hij drie aannemers hier aan, en heeft dus zogenaamd onderaannemers, en hij betaalt deze mensen allemaal. En ze bouwen samen dat ding voor ongeveer SRD 150.000. De andere aannemers maken nu tamtam en wat zie je gebeuren, de rest van geld gaat in de zak van die stedeling, de zogenaamde aannemer die flink geld maakt met de top van het ministerie. Laat men een keertje dit gaan onderzoeken. Dit is absurd, dit is boeverij, roven van staatskas.”

“Geen goede ervaring met projecten in eigen beheer laten uitvoeren”

1

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, dat de beweringen van de heer Doekhie niet op waarheid gestoeld zijn. “De informatie is onjuist. 4 aannemers hebben deelgenomen en 2 voldeden niet aan de eisen die OW stelt. Uit de andere 2 is gekozen voor de aannemer. De eerste nummer 1 is gekozen. Natuurlijk wil ik hebben dat OW-ambtenaren ook projecten in eigen beheer uitvoeren dat is een optie die ik ook serieus bekijk. Alleen heb ik geen goede ervaring, men doet er te lang over soms.”

PK

error: Kopiëren mag niet!