Het belang van internetaansluiting thuis

Het gebruik van internet is niet weg te denken en wordt door velen even belangrijk geacht als voeding. “Zonder internet ga ik balen en ga ik uiteindelijk ook stressen”, zegt een burger tegenover de krant. “Ook al zit ik krap bij kas, ik probeer zoveel mogelijk mijn internetkosten te betalen.” Veel burgers geven aan, dat het een paar jaren terug niet zo belangrijk was voor hen, maar nu zij vaker thuis moeten blijven en een bezigheid moesten zoeken is internet belangrijker geworden. Het gebruik van internet maakt het mogelijk om met mensen in contact te komen, om het gevoel van alleen zijn te vermijden, te werken, te studeren en om in de gaten te houden wat de situatie is in het land.

Barbera, die een senioren burger is, geeft aan dat zij niet veel kennis heeft van het gebruiken van haar mobiele telefoon, maar dat zij wel vaak in contact kan zijn met haar familie in het buitenland. Daarbij speelt het gebruik van internet een belangrijke rol. Door beltegoed op te waarderen lukt het niet. “Wanneer je een dag internet aanvraagt via je mobiele toestel, kan je niet veel doen. Wifi thuis hebben komt goed uit. Je betaalt wel een hoog tarief voor kwaliteit die je vaak genoeg niet krijgt, maar je kan praten met wie je wilt. Ook doe ik mijn boodschappen via de app”, benadrukt Barbera. “Je hebt velen die andere dingen als een must zien, maar wij zijn allemaal apart in ons soort.”

Harold geeft aan, dat het voor hem niet uitmaakt of hij internet thuis heeft of niet. “Ik woon alleen, ben vaak niet thuis en hou van rust. In de periode waarin ik thuis moest zitten heb ik besloten mee te doen, maar hoe ik nu rustig kan werken doet het me al goed. Ik ben vaak over straat met vrienden en lees op het werk ook veel, dus het gemis is er niet. Een ieder weet wat belangrijk is voor hem of haar en ik kies voor zo’n levensstijl.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!