Gecumuleerd SRD 3,5 miljard afgeroomd met TD veilingen

In het afgelopen jaar heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) met de wekelijks gehouden Termijn Deposito veilingen vanaf juli tot en december 2021 gecumuleerd SRD 3,5 miljard kunnen afromen. De gecumuleerde rente daarentegen bedroeg SRD 179,3 miljoen (5,1%). Zo laat de moederbank in een communiqué weten.

Afgelopen woensdag 5 januari werd de eerste wekelijkse TD veiling voor dit jaar gehouden onder de algemene banken. Het ging om TD’s met twee looptijden, met name de 1-weekse en de 1-maandse. Er is een bedrag van SRD 1.200 miljoen geveild. De algemene banken waren in de gelegenheid om biedingen te plaatsen op de termijndeposito’s met de respectieve looptijden van 1-week ter waarde van SRD 600 miljoen en 1-maand ter waarde van SRD 600 miljoen.

De algemene banken hebben in totaal SRD 760 miljoen geboden voor het termijndeposito met een looptijd van 1-week, waarvan het volledig OMO-volume (Open Markt Operatie) van SRD 600 miljoen werd toegewezen. Van de 1-maandse TD is SRD 520 miljoen toegewezen. De algemene banken hebben in totaal SRD 160 miljoen meer geboden voor de 1-weekse TD en SRD 80 miljoen minder dan het 1-maandse OMO-volume.

De gewogen gemiddelde toegewezen rente (OMO-rente) is stabiel gebleven en bedraagt 79,5%. De inflatie jaar op jaar per eind november 2021 bedraagt 63,3% en de verwachte jaareinde inflatie voor 2022 bedraagt 25,8%. 

SS

error: Kopiëren mag niet!