Burgers hopen dat 2022 een beter jaar zal worden

Voor velen in ons land is het jaar 2021 een heel moeilijk jaar geweest, voor sommigen echter niet. De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele burgers hoe zij 2021 hebben ervaren en wat hun verwachtingen zijn voor het komend jaar.

Farida zegt, dat het echt een moeilijk en zwaar jaar is geweest. “Eenieder voelt het, maakt niet uit hoeveel je verdient en met Covid erbij. Maar, ik hoop dat er verandering zal komen in 2022, vooral in de economische situatie. Ik zie dat de koers een beetje is gedaald, maar hopelijk zien we dat ook aan de prijzen in de winkels.” 

“Voor mij was 2021 niet slecht, maar zo goed alweer niet”, zegt Soraya. “De economie van het land heeft ook bij ons voor wat problemen gezorgd. Behalve de economie, hebben familie en persoonlijke problemen ook een rol gespeeld, en niet te vergeten Covid. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn 2021 niet zo prettig was, maar het was alweer niet zo slecht. Ik moet aangeven, dat ondanks alles er wel leuke momenten waren. Mijn verwachtingen voor 2022 zijn, dat de koers, benzineprijs, prijzen van levensmiddelen enzovoorts dalen. Ik hoop ook dat er steeds minder mensen besmet raken met Covid, zodat het gaandeweg verdwijnt in Suriname.”

Wilgo geeft aan dat het niet een slecht jaar was, maar volgens hem kan het uiteraard wel beter. “De economische situatie maakt dat je soms wel depressief raakt, maar je moet als persoon wel moeite blijven maken en hard werken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik wat meer mogelijkheden heb vanwege mijn scholing, waardoor ik altijd wat kan verdienen en sparen. Mijn vrouw heeft ook een goede baan. We hebben ook twee huizen die worden verhuurd, een derde is in aanbouw, dus extra inkomen. Daardoor kon er nog op een redelijk niveau geleefd worden het haast afgelopen jaar. Uiteraard hoop ik op een economische verbetering het komend jaar, waardoor zaken misschien veel kunnen gaan voor mij en mijn gezin.”

“2021 was voor mij een jaar met ups en downs, los van het feit dat het steeds moeilijker wordt in het land, heb ik binnen mijn eigen kringen ook heel wat spanningen meegemaakt”, zegt Imaibel. “Maar, daartussen heb ik wel mooie momenten gehad. Ik ben dit jaar trouwens met mijn HBO-opleiding gestart. We zitten aan het eind van het jaar en ik mag zeggen, dat ik blij ben dat ik tot nu toe niemand kwijt ben geraakt. Mijn verwachtingen voor het volgend jaar zijn, dat het goed gaat in het land, dat levensmiddelen betaalbaar worden, vooral voor degenen die het het zwaarst hebben in ons land. Verder hoop ik voor het nieuw jaar, dat ik eveneens niemand kwijt raak en dat men een medicijn vindt tegen Covid.”

De president heeft recentelijk aangegeven dat 2022 een goed jaar zal worden, voor de burgers is het afwachten en hopen dat het inderdaad een goed jaar zal worden.

SK

error: Kopiëren mag niet!