Kerstbroden voor dak- en thuislozen aan Waterkant in Paramaribo


De Kerstviering ging niet onopgemerkt voorbij aan de dak- en thuislozen van de Waterkant in Paramaribo Sociaal werkster en hulpverleenster Madjerien Petrusie liet de doelgroep niet alleen. De onlangs nog door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerde Petrusie, deelde kerstbroden uit. Petrusie kreeg hulp van de First Lady, Mellisa Santokhi, die de kerstbroden mogelijk maakte.

De kerstbroden zijn verdeeld over drie dagen. Zowel de dag voor Kerst, als tijdens beide Kerstdagen werden de broden uitgedeeld. “Op deze manier kon iedereen aan de Waterkant een kerstbrood krijgen.”

De mensen kregen vervolgens een knipbeurt, waarna ook het Kerkplein werd aangedaan.

Petrusie werkt in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) waar zij sociaal werk doet. Voor haar werk werd de sociaal werkster door president Santokhi onderscheiden door toekenning van de Eremedaille die verbonden is aan de Ereorde van de Palm. “De mensen waren dankbaar voor het gebaar, de hulp werd zeer op prijs gesteld”, zegt Petrusie tot slot

RB

error: Kopiëren mag niet!