Vrouw (33) komt om het leven bij aanrijding auto/spookrijder en terreinwagen in Domineestraat

Veroorzaker aanrijding, niet in bezit rijbewijs, negeert stopteken politie

De 33-jarige inzittende Yoely Boutista Piguero van een auto is dinsdagavond laat na een aanrijding tussen een personenauto en een terreinwagen in de Domineestraat ter plaatse overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 22 december.

De politie van het bureau Centrum kreeg omstreeks 23.45 uur die avond een melding van een aanrijding tussen twee voertuigen, waarbij sprake was van zwaar persoonlijk letsel. Bij aankomst van agenten op de locatie, werd het slachtoffer op de achterbankvan de personenauto aangetroffen. Bij aankomst van de ambulance vertoonde de vrouw geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Zowel de bijrijder van de terreinwagen als de twee bestuurders die niet onder invloed van alcohol verkeerden, klaagden over pijn over hun lichaam. Per eigen gelegenheid werden de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De veroorzaker van de aanrijding, de 36-jarige automobilist C.D., bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na medisch te zijn behandeld is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Deze man is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, terwijl het lichaam van Boutista Piguero ter obductie in beslag is genomen.

Het politieonderzoek wees uit, dat C.D. over de Ringweg in tegenovergestelde richting reed met zijn auto. Hij werd daarbij door het dienstvoertuig van de Algemene Surveillance Dienst, die bezig was te surveilleren, gesommeerd om aan de kant te gaan. De bestuurder negeerde het bevel en reed door in de richting van de Tourtonnelaan gaande richting de Domineestraat. De agenten zetten de achtervolging in en op een bepaald moment sloeg de automobilist rechtsaf de Jodenbreestraat. Hierna sloeg hij weer in de verboden rijrichting rechtsaf het Neumanpad in, om weer op de Domineestraat uit te komen. Op de kruising van het Neumanpad en de Domineestraat verleende C.D. geen voorrang aan het verkeer over de Domineestraat. Hij doorkruiste het verkeer en kwam in botsing met de terreinwagen. 

Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!