Rode Kruis Suriname werkt aan zelfredzaamheid

“Het Rode Kruis Suriname heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO-Wageningen) voor het inzetten van medewerkers om te helpen bij de DREF Suriname Floods gewaardeerd met een certificaat. De samenwerking heeft onder andere geresulteerd in het zich aansluiten van enkele RO-medewerkers als vrijwilligers bij het Rode Kruis”, zo werd vernomen.

Gedragscode 

“Vrijwilligers in Wageningen hebben de Inductie Training van het Rode Kruis gevolgd. Deze internationale training, waarbij de fundamentele principes en gedragscode binnen het Rode Kruis wordt benadrukt, biedt medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis handvatten aan om op een veilige manier hulp te bieden aan de kwetsbaren.”

Overstromingen

“Zware regenval en hevige overstromingen zijn niet vreemd in Suriname. Jaarlijks worden landelijk duizenden huishoudens getroffen. Tuinbouwers werden tijdens de grote regentijd zwaar getroffen. Het Rode Kruis werkt samen met de overheid en sprong in met hulpgoederen zoals water, voedsel, en de distributie daarvan en meer.”

Rampenbestrijding

‘Via het Disaster Relief Emergency Fund (DREF) van de Internationale Rode Kruis Federatie werd financiële steun beschikbaar gesteld om het vermogen van de samenleving om op rampen te reageren te vergroten. In dit kader werd aan het begin van het laatste kwartaal van 2021 een begin gemaakt met tuinbouw plantmateriaal uit te zetten in Wageningen, de voormalige rijstschuur van Suriname. De groenten plantjes zijn opgekomen en beginnen al te bloeien.”

Erkentelijkheid

“Het Rode Kruis Suriname verdient vanwege haar inzet voor veiligheid in het bijna voorbije jaar erkentelijkheid.  Dit niet alleen om de bloedproducten voorziening. De organisatie is ook goed voor: EHBO- training en Rampenvoorbereiding. Werkt aan de bewustwording van de samenleving op gezondheidsgebied en zelfredzaamheid.”

Bewustwording

“Het gaat om het verbeteren van het leven van kwetsbare mensen. Er wordt gewerkt aan de bewustwording van de bevolking. Zodoende wordt de capaciteit om rampen te bestrijden en het rehabilitatie operaties vergroot.”

HD

error: Kopiëren mag niet!