Burgers hebben weinig mogelijkheden met de feestdagen

Mensen zijn zich al aan het voorbereiden op de kerst. Mooie potten, borden, glazenset of stof kopen voor gordijnen om het toch leuk en apart te maken. Anderen geven aan, dat zij het zich niet kunnen permitteren. “Inkopen doen voor kerst ga ik niet kunnen doen, maar inkopen voor mijn keukenvoorraad wel”, zegt Linda.

“Zolang ik kan eten tot eind van het jaar dan komt het goed uit. Maar, speciale dingen kopen voor kerst ga ik niet kunnen, want ik heb dat geld helemaal niet. Over het algemeen probeer ik dagelijks lekker te koken, maar die steak en andere dure vleessoorten ga ik mij niet kunnen permitteren. We hebben het jaar gehaald en dat wij nog steeds samen zijn maakt het speciaal”, aldus Linda.

Ook Firaisha geeft aan, dat het een normale dag is. “Toen we nog dat extraatje hadden, kon ik nog een feest geven, maar nu vechten wij om uit te komen. Ik heb het heel jaar door geen feest gegeven, ook niet op jaardagen. Je gaat misschien lekker koken, maar meer kan ik niet. Ook de benodigdheden om te koken zijn prijzig, en een bord eten te hebben met vlees of vis, groenten en gebakjes daarnaast kost ook veel. Ik doe het maar met wat ik heb. Niet een ieder kan het uitgebreid vieren, omdat het ook veel moeilijker is, maar zodra ik kan ga ik de schade wel inhalen. Ik hoop dat het nieuwe jaar wel mogelijkheden biedt om vrijer te kunnen ademen, want now a blo srefi e kong shatoe.”

TM

error: Kopiëren mag niet!