Stoffelijk overschot van Roy Ristie opgebaard in mortuarium van het ’s Lands Hospitaal

Suriname neemt zaterdag afscheid van Roy Ristie

Het afgelopen weekend heeft men in Afscheidshuis Amsterdam Zuid-Oost de laatste eer bewezen aan de bekende presentator, politicus van Surinaams afkomst in Nederland Roy Ristie. De plechtigheid was live te volgen. Vervolgens is het overschot van Roy Ristie verwelkomd in Suriname. De cultuur icoon Roy Ristie zal zaterdag in Suriname worden begraven. 

Het Directoraat Cultuur heeft een melding gemaakt via haar Facebookpagina en schreef onder andere het volgende. “Directeur Cultuur Roseline Daan sprak kort bij de aankomst van het stoffelijk overschot van Roy Ristie. Het lijk is opgebaard in het ‘s Lands Hospitaal mortuarium. Vanuit het Directoraat Cultuur werd met de Sambura groep Shirityo Yara, Kawinagroep Van Naks Kwanzaa en grootbazuin groep Rhythm Stars ode gebracht aan deze grote zoon van Suriname. De coördinatie van het geheel lag in handen van de onder-directeur Cultuur Clifton Braam en cultuurmedewerker Dwight Stoard.

Ristie wordt zaterdag begraven voorafgegaan door een culturele hulde weer verzorgd door het Directoraat Cultuur. Op de foto’s zie hieronder gedeeld door Directoraat Cultuur. Cultuur-directeur Roseline Daan condoleert Quintis Ristie, zoon van de overledene. Verder enkele indrukken van de culturele muziekgroepen en het stoffelijk overschot van Roy Ristie.”

Roy Ristie heeft de strijd tegen Covid-19 verloren en bereikte de leeftijd van 68 jaar. De presentator en politicus heeft gewerkt in ons land voor Radio Apintie als assistent. Bij Rapar presenteerde hij samen met Roué Hupsel het programma Youth Information. Hij heeft voor de media in Nederland gewerkt als voorlichter en programmamaker. Roy Ristie was ook actief in de entertainment scene als DJ Roscoe. 

(Foto’s: Directoraat Cultuur)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!