Steven Pherai’s liefde voor het filmen met een drone

Pherai deelt beelden van Suriname op TikTok

Steven Pherai is een Surinamer met liefde voor het vastleggen van beelden met een drone. Volgens bronnen wordt een drone verklaard als een onbemand ‘vliegtuig’ die uit zichzelf vliegt. Een drone kan alleen uit zichzelf vliegen als het beschikt over een gps-signaal. Met een gps-signaal kunnen drones een voorgeprogrammeerde route afleggen. Maar ook iets simpels zoals stil blijven vliegen in de lucht. We kennen de militaire drones als drones voor hobbyisten, beide beschikken over een gps-signaal.

Volgens Pherai zijn er nu veel drones op de markt in verschillende merken. Maar, hij heeft een professionele drone van het bekendste merk DJI. De inspiratie voor het hebben van een drone heeft hij verkregen van een heel speciaal moment in zijn leven. Toen hij in het huwelijksbootje is gestapt bracht Pherai zijn bruid in een helikopter (baraat) naar huis. Het uitzicht vanuit de helikopter naar beneden toe was volgens hem prachtig en hij stond er versteld van. 

 (Foto’s: Paramaribo Noord en rotonde in de Van ’t Hogerhuysstraat)

“Van boven uit ziet alles er heel anders uit als van beneden, veel mooier. Dat was voor mij de inspiratie om mijn eerste drone aan te schaffen. Mijn drone kan maximaal 8 kilometer ver vliegen vanaf de remote. Hij beschikt over GPS en tal van sensoren die de hoogte, snelheid en afstand vanuit de grond kunnen bepalen. Het gaat niet altijd gemakkelijk. Omdat je op bepaalde plekken niet met een drone mag vliegen, bijvoorbeeld binnen een straal van 1 kilometer vanaf een vliegveld en ook niet bij het Kabinet van de President alsook het presidentieel paleis”, zegt Steven

Op de populaire app TikTok heeft hij verzoekjes gehad en heeft beelden vastgelegd. Daarover zegt Steven het volgende. “Ik doe de aanvragen als ik toevallig in de richting opga waarvoor er een verzoek gedaan, dan neem ik mijn drone mee en probeer zo in te gaan op de verzoeken.” Enkele plekken van ons land vastgelegd door hem zijn Zeedijk Nickerie, Paramaribo Noord, en de rotonde in de Van ‘t Hogerhuysstraat. 

Steven Pherai geeft aan, dat hij een videograaf/fotograaf is, maar dan meer met drones. Hij heeft ook twee leuke korte Surinaamse filmpjes zelf opgenomen met zijn cameras. De filmpjes en dronebeelden zijn te bekijken op zijn YouTube kanaal genaamd “Steven Pherai”. Hij krijgt veel privé aanbiedingen van bedrijven en of personen om luchtbeelden te schieten van hun vastgoed of videoclips tegen betaling.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!