Decemberblad Kalender Waldy Simson 1

“Than you are a countryman of Erwin de Vries”, zei Gilou Bauer, galeriehoudster, gelijk tegen mij nadat ik mij aan haar had voorgesteld in Gallery Mutual Life in Kingston, Jamaica. Als de maker van onder andere het Nationaal monument Slavernij Verleden, dat geplaatst is in het Oosterpark te Amsterdam, Nederland, heeft Erwin de Vries bewezen meer dan een perfecte kunstambassadeur van Surinaamse afkomst te zijn. Een nog levende bron van inspiratie is de Vries ongetwijfeld voor de veelzijdige, ook in Suriname, geboren, kunstenaar Waldy Simson. Het door Simson geschreven gedicht ‘Erwin’ is een ode aan de Vries dat opgenomen is in het boek Nieuwe pennenvruchten van Simson.

Het gedicht heeft ook zijn weg gevonden naar het decemberblad van Kalender Waldy Simson 1 mede vanwege het feit dat de Vries geboren is op 21 december in Paramaribo, Suriname. 

De kalender is een nieuwe soort, die geheel in Suriname is geproduceerd en nog zeker tot en met het jaar 2024 te gebruiken is. De kalender staat volledig in het teken van door Simson geproduceerde kunst, is een perfect geschenk voor personen en organisaties en …is een middel bij uitstek om sociaal werk, dat verricht moet worden in Suriname, te helpen ondersteunen. In verband met de te verwachten grote oude- en nieuwjaarsvraag naar exemplaren van de kalender wordt u gevraagd tijdig uw bestellingen te plaatsen.

Zolang de voorraad strekt krijgt men nu als aanschafcadeau een kleurenafdruk van Women. Qua aantal glasdelen is Women tot nog toe het grootste door Simson gemaakte Tiffany kunstwerk. Ook kan men genieten van een reductie van 10 % op de aanschafsprijs van elk exemplaar van de kalender. Om meerdere mensen tegemoet te komen zijn exemplaren van de kalender nu ook op Aruba verkrijgbaar. “Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven,”

Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!