Humphrey van Hetten: “Hele zware tijd als regisseur”

De Surinaamse regisseur Humphrey van Hetten geeft in een interview met Dagblad Suriname over de huidige situatie en theaterwereld het volgende aan. 

“Het is een hele zware tijd als regisseur. In het begin kwamen wij nog twee tot drie keren bijeen en nu is het slechts een keer in de maand. Hierbij bespreken wij zaken en proberen de acteurs en actrices van de toneelgroep warm te houden. Het is nu veel lezen geblazen want er zijn nieuwe ontwikkelingen binnen de theaterwereld. Het veel lezen, voorbereiden en gereed staan voor de grote dag dat wij wederom op de planken mogen staan met een toneelstuk.”

“Inmiddels hebben wij een heel vruchtbaar en positief gesprek gehad met de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Hij heeft uitgelegd wat de problemen zijn om de theaterdeuren en bepaalde zaken weer open te stellen. Het is begrijpelijk, want de gezondheid van ons allen is belangrijker dan het maken van plezier. De gezondheid staat op de eerste plaats, zodoende zijn we op speaking terms met de minister om tot een oplossing te komen.”

“Alle Surinamers wil ik meegeven, laat je vaccineren, indien we gevaccineerd zijn dan kunnen wij wat vrijer gaan leven in Suriname. Het blijkt, dat er nog weinig mensen zijn gevaccineerd.  Een beroep op de overige groep om je gedachten erover heen te laten gaan. Een ander punt is dat ook na de vaccinatie men zich dient te houden aan de MoHanA regels, namelijk mondkapje op, handen reinigen en afstand houden. Aan de  talenten die ons bezighouden op social media zoals Facebook, de populaire app TikTok, geef ik alle power. Het is anders dan op de planken staan, dat is intensiever bezig zijn. Maar, ga zo door en verwerk altijd een boodschap in jou content”, aldus de regisseur. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!