Serena Williams geschokt over mysterie rond verdwijning Chinese tennisspeelster Peng Shuai

Veel tennissers maken zich zorgen om de 35-jarige Chinese tennisspeelster Peng Shuai, die spoorloos lijkt nadat ze eerder deze maand de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli op de Chinese social media pagina Weibo van seksueel misbruik beschuldigde. Op Twitter delen ze massaal een foto van Peng met de hashtag #WhereIsPengShuai.

“Ik ben geschokt en helemaal van streek vanwege het nieuws over mijn collega Peng Shuai”, tweette Serena Williams. “Ik hoop dat ze veilig is en zo snel mogelijk gevonden wordt. Dit moet onderzocht worden, we mogen niet stil blijven.”

De Belgische Kim Clijsters, eveneens voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zich ook zorgen. “Alle spelers, mannen en vrouwen, moeten achter haar staan. We moeten weten dat ze veilig is.” Ook de WTA deelde intussen de hashtag en foto van Peng.

Kort na de beschuldiging van Peng werd haar bericht verwijderd van Weino en sindsdien lijkt Peng van de aardbodem verdwenen. Chinese staatsmedia gaven een e-mail vrij die van haar hand zou zijn, maar er zijn twijfels over de authenticiteit. Steve Simon, hoofd van de WTA, verklaarde, dat Peng “gehoord dient te worden, niet gecensureerd”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: