Celebrity Kim Kardashian financiert evacuatievlucht Afghaanse vrouwenvoetbalteam

De Amerikaanse celebrity Kim Kardashian heeft een evacuatievlucht gefinancierd van 35 Afghaanse voetbalsters en hun families vanuit Pakistan naar Groot-Brittannië. 

Ook eigenaar Andrea Radrizzani van de Engelse voetbalclub Leeds United was betrokken bij de hulpactie, die was opgezet door voormalige aanvoerster van het Afghaanse vrouwenvoetbalteam Khalida Popal. “Bedankt uit de grond van mijn hart voor het genereuze doneren van al het geld voor deze vlucht”, plaatste Popal een dankwoord voor Kardashian op Twitter.

De jonge voetbalsters en hun families, in totaal 130 mensen, zaten al dertig dagen in Pakistan, nadat ze Afghanistan waren ontvlucht. Het nieuwe regime van de Taliban verbiedt meisjes en vrouwen te sporten. Er bestond een risico dat de vrouwen weer terug moesten naar hun land omdat hun asielperiode was verstreken, maar dankzij de inspanningen van Popal, Radrizzani, Kardashian en de liefdadigheidsinstelling ROKiT Foundation kon een vlucht naar Londen worden geregeld.

“Deze meisjes hebben zoveel moed getoond. Dat heeft ons geïnspireerd ervoor te zorgen dat hun inspanningen om de grens van Afghanistan over te steken niet voor niets zijn geweest”, zei een woordvoerder van de ROKiT Foundation.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: