Djokovic onderstreept wereld nummer 1 positie en verslaat Medvedev in finale Parijs

Tennisser Novak Djokovic heeft zijn nummer 1 positie van de wereld in het weekend nog eens onderstreept door het masterstoernooi van Parijs te winnen. De Serviër versloeg in de finale de Russische nummer 2 van de plaatsingslijst Daniil Medvedev in drie sets: 4-6 6-3 6-3.

Djokovic had zich zaterdag met het bereiken van de finale verzekerd van de eerste plaats op de wereldranglijst aan het einde van het seizoen. Door voor de zevende keer het jaar af te sluiten als de nummer 1 van de wereld is hij alleen recordhouder. Pete Sampras was hiervoor net als de Serviër zes keer de beste aan het eind van het tennisseizoen.

Djokovic herstelde zich in Parijs van het verlies in de eerste set door een break te pakken in set twee. Op 5-3 overleefde hij op eigen service verschillende breakpoints in een lange game en trok de stand gelijk. In de derde set brak hij de Rus op 2-2 en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

Nadat hij een dubbele break had gepakt serveerde Djokovic voor de titel in Parijs, maar Medvedev richtte zich nog een keer op en brak terug naar 5-3. Op een breakpoint op de opslag van de Rus benutte Djokovic alsnog zijn eerste matchpoint.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: