Emotionele Neymar brengt na 400e doelpunt eerbetoon aan bij vliegtuigcrash omgekomen Braziliaanse zangeres

Voor stervoetballer Neymar was het een bijzondere zaterdagavond in Bordeaux. Hij stal de show met twee mooie goals voor Paris Saint-Germain en had daarmee een belangrijk aandeel had in de 2-3 zege op Girondins Bordeaux, maar met zijn gedachten zat hij bij de overleden zangeres Marília Mendonça. Hij droeg zijn eerste doelpunt daarom ook aan haar op.

Mendonça, een 26-jarige Braziliaanse zangeres, kwam vrijdag om het leven bij een vliegtuigcrash. Heel Brazilië is in schok door het noodlottige ongeval. Op social media liet ook Neymar niet snel na het ongeluk van zich horen. “Ik kan het niet geloven, ik weiger”, schreef hij. Een dag later moest hij al in actie komen met PSG tegen Bordeaux. Nadat hij in de 26ste minuut de 0-1 tegen de touwen schoot, rende de Braziliaan naar de camera om een ondershirt te tonen met daarop de tekst ‘Ik zal altijd een fan van je zijn, rust in vrede MM’, verwijzend naar de initialen van de zangeres. Het was voor Neymar overigens zijn 400ste doelpunt uit zijn carrière. 

Neymar maakte vlak voor rust na een mooie combinatie met Kylian Mbappé ook de 0-2. Diezelfde Mbappé maakte ook aangeven van Georginio Wijnaldum de 0-3, waarna Bordeaux nog terugkwam tot 2-3. Dat was ook de einduitslag. Lionel Messi ontbrak op het veld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: